"Banco Comercial Portugues" reacţionează la articolul din "BURSA"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 octombrie 2005

În ziarul de ieri, "BURSA" şi-a informat cititorii asupra declanşării unor cercetări în sistemul bancar portughez sub suspiciunea de spălare de bani, printre băncile anchetate numărîndu-se şi "Banco Comercial Portugues", cea care se află pe lista candidaţilor la cumpărarea Băncii Comerciale Române (BCR).

Straniu este că, deşi informaţia a fost difuzată de o agenţie de ştiri internaţională foarte cunoscută, ea nu a fost difuzată la nici o televiziune românească, nici un post de radio şi nici un ziar. A apărut numai în "BURSA". Faptul este cu atît mai ciudat, cu cît presa noas-tră alocă zilnic spaţii largi - o atenţie deosebită - subiectului privatizării BCR, cea mai mare bancă din sistemul nostru.

Desigur, după cum am precizat şi ieri, cercetările declanşate în Portugalia nu înseamnă deloc că "Banco Comecial Portugues" ar fi vinovată de ceva. Ceea ce şi precizează comunicatul pe care banca l-a remis ziarului "BURSA", reprodus în continuare.

Ancuţa Stanciu

Ştirea la care reacţionează banca a fost publicată numai de "BURSA" din întreaga mass-media românească

Lisabona, 20 octombrie:

În urma recentelor ştiri legate de investigaţiile conduse de către autorităţile judiciare în mai multe instituţii financiare portugheze, cu privire la anumite practici de evaziune fiscală şi spălare de bani, Banca Comercială Portugheză informează:

- Prevenirea unor astfel de practici ilegale este o prioritate a băncii şi, de aceea, BCP are instituite sistemele adecvate pentru prevenire, auditare şi control, mai precis un Cod de Conduită şi Reguli Interne şi Standarde, aplicabile atît în bancă cît şi în toate subsidiarele din Portugalia şi din alte ţări, care reglementează aceste chestiuni într-un mod foarte clar, în conformitate cu legis-laţia în vigoare.

- În plus, Grupul are şi o autoritate specifică, Biroul de Conformare, care monitorizează respectarea acestor reguli în toate companiile grupului.

- Cu toate că politica grupului este să nu comenteze ştirile referitoare la investigaţii fiscale sau judiciare, dată fiind importanţa acestei chestiuni, subliniem prioritatea menţionată mai sus şi informăm că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, vom coopera deplin cu autorităţile.

Banca Comercială Portugheză

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb