Bani pentru promovarea meşteşugarilor şi producătorilor români

G.M.
Miscellanea / 5 octombrie 2022

Sursa foto: https://turism.gov.ro/

Sursa foto: https://turism.gov.ro/

Guvernul a aprobat, astăzi, memorandumul cu tema "Încadrarea schemei de ajutor de minimis - Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, Programul pentru susţinerea IMM-urilor - în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român", iniţiat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT). Este vorba despre organizarea a două târguri, pentru care Executivul va aloca 2 milioane lei.

"Producătorii şi antreprenorii români au nevoie de o mai mare vizibilitate, precum şi de căi care să-i dezvolte şi să-i integreze mai bine în piaţa noastră. La nivelul instituţiei, ne dorim să susţinem această componentă şi, drept urmare, vom lansa două programe, care vor facilita organizarea şi participarea expozanţilor la două târguri tematice. Ţin să precizez, totodată, că până la acest moment, împreună cu echipa din minister, am reuşit să lansăm deja trei programe de finanţare, iar acum ne aflăm în curs de implementare a acestora: IMM AGRI-FOOD - granturi pentru capital de lucru, Start-Up Nation - cu subcomponenta Diaspora şi Femeia Antreprenor. Cele două noi programe se alătură proiectelor pentru care avem toate demersurile normative gata şi se află în curs de lansare. Concret, este vorba despre HoReCa 2, Microindustrializarea - «Fabricat în România» şi granturile pentru comerţ/servicii. Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate", a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului.

Menţionăm că respectivele programe lansate în consultare publică la jumătatea lunii trecute constau în organizarea "Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022" şi a "Târgului brandurilor naţionale (TIMM 2022)", pe o durată cuprinsă între minimum 3 zile şi maximum 5 zile.

Perioada de desfăşurare, precum şi locaţia vor fi afişate pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de desfăşurarea celor două evenimente. Participarea expozanţilor va fi gratuită; aceştia vor putea prezenta produsele proprii şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legislaţiei în vigoare.

În cadrul Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri, fiecăruia dintre beneficiari îi vor fi suportate cheltuielile pentru cazare şi transport, inclusiv al produselor acestora la/de la eveniment, în sumă forfetară de 2500 lei. Bugetul total al programului, pentru anul în curs, este în valoare de 1.000.000 lei.

În cadrul Târgului brandurilor naţionale (TIMM), fiecăruia dintre beneficiari îi va fi acordată o sumă forfetară în valoare de 1500 lei, condiţionată de prezenţa zilnică la târg, pe întreaga perioadă de desfăşurare a acestuia. Bugetul total al programului, pentru anul în curs, este în valoare de 1.000.000 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb