"BANK OF AMERICA": Aurul, cuprul şi argintul - materiile prime cu cele mai bune evoluţii în 2013

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2012

Aurul, cuprul, argintul, platina şi paladiul sunt materiile prime care vor avea cele mai bune evoluţii anul viitor, datorită politicii de relaxare monetară dusă de Federal Reserve şi a unor probleme care pot apărea în livările de pe pieţele metalelor, potrivit "Bank of America" Corp.

Un raport recent al băncii americane arată că avansul economiei globale, estimat la 3,2% în 2013, va avea o susţinere "modestă" pentru cererea de materii prime, însă atrage atenţia că aşa-numitul "vârf fiscal" din SUA, care presupune majorări de taxe şi tăieri de cheltuieli bugetare, ar putea duce economia SUA în recesiune, anul viitor. În plus, eventualele schimbări bruşte de politici în Europa ar putea cauza fluctuaţii semnificative ale preţurilor materiilor prime, conform băncii.

În opinia specialiştilor "Bank of America", politica monetară pe care o va promova Fed anul viitor, respectiv Banca Centrală Europeană, ar trebui să impulsioneze cotaţia aurului, care ar putea ajunge la 2.000 de dolari uncia în 2013, respectiv 2.400 dolari uncia la finele lui 2014. Amintim că 2012 este al 12-lea an consecutiv de creştere pentru preţul metalului galben.

Ieri dimineaţă, pe piaţa SUA, preţul aurului trecea de 1.698 dolari/uncie.

"Bank of America" mai anticipează că o economie puternică a Chinei va stimula cererea de cupru, iar preţul metalului de bază ar putea atinge, în medie, 7.750 dolari tona în ultimul trimestru din 2013.

Anul acesta, indicele Standard & Poor's GSCI Spot, care măsoară evoluţia preţurilor materiilor prime, a pierdut peste 1%, cele mai importante deprecieri fiind cunoscute de cafea, zahăr şi bumbac. Indicele aproape s-a dublat în perioada 2009-2011, în condiţiile în care băncile centrale şi guvernele din întreaga lume au luat măsuri pentru stimularea economiei afectate de criza financiară globală.

"Bank of America" aşteaptă scăderea treptată a preţurilor cerealelor în 2013, chiar dacă nivelul scăzut al stocurilor de profil ar putea duce la creşterea acestor cotaţii la începutul anului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. americanii au dus pretul aurului la maxim, si de frica sa nu scada arunca tot felul de goange pe bursa iar prostii musca din momeala si arunca banii pe un produs fara valoare in vreme de foamete

    1. prostii au rolul lor in societate,daca n-ar exista, ce destepti n- ar avea cu cine se compara

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb