Bank of Cyprus a cumpărat 75,89% din acţiunile ONT Carpaţi cu 3,36 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 februarie 2007

Bank of Cyprus a cumpărat, miercuri, o participaţie majoritară, de 75,89% din acţiunile ONT Carpaţi, contra sumei totale de 11,49 milioane lei (3,36 milioane euro), a anunţat, joi, publicaţia cipriotă Financial Mirror, citată de NewsIn. Acţionarul majoritar al ONT Carpaţi, New Marathon Tours, şi-a vândut integral deţinerea de 72,9% din capitalul companiei, în şedinţa de miercuri a Rasdaq, pentru suma de 11,03 milioane lei (3,23 milioane euro), iar banii vor fi folosiţi pentru achitarea datoriilor companiei faţă de Bank of Cyprus.

Bank of Cyprus a achiziţionat pachetul de acţiuni deţinut de New Marathon Ltd la ONT Carpaţi la preţul de 12,7 lei/acţiune, prin intermediul Gosman Properties Ltd, companie controlată de Bank of Cyprus. Banca cipriotă a anunţat că va face, curând, o ofertă publică de preluare a restului de acţiuni al ONT Carpaţi. Suma primită de New Marathon Ltd în schimbul pachetului de acţiuni deţinut la ONT Carpaţi va fi folosită pentru achitarea datoriilor companiei faţă de banca cipriotă.

Acţionarii societăţii ONT Carpaţi au decis, în decembrie 2006, contractarea, de către societate, a unui credit în valoare de 8,5 milioane euro, pentru restituirea împrumuturilor bancare şi plata unor datorii ale societăţii. Acţionarii ONT Carpaţi au decis, în adunarea generală ordinară a acţionarilor (AGOA), din data de 4 decembrie 2006, garantarea împrumutului care va fi contractat de la Bank of Cyprus prin gaj asupra hotelului New Montana din Sinaia, aflat în proprietatea societăţii, cesiunea drepturilor de creanţă-încasare care decurg din litigiul apărut între ONT Carpaţi, în calitate de reclamant, şi Astra Trading, BCR şi AVAS, în calitate de pârâţi, cesiunea veniturilor pe care ONT Carpaţi le are de încasat de la Societatea Companiilor Hoteliere Grand (GHES), proprietarul hotelului JW Marriott din Bucureşti, în cuantum de 26 milioane de euro plus dobânda aferentă, gajarea părţilor sociale deţinute de ONT Carpaţi la GHES, reprezentând 30% din capitalul social al societăţii şi gajarea acţiunilor deţinute de New Marathon LTD la ONT Carpaţi, reprezentând 72,9% din capitalul social al societăţii.

Acţionarii ONT Carpaţi au decis ca împrumutul contractat de la Bank of Cyprus să fie folosit pentru efectuarea de plăţi pentru achitarea taxelor datorate de ONT Carpaţi la bugetul consolidat, pentru restituirea sumelor datorate de societate la Alpha Bank, precum şi pentru achitarea sumelor datorate de către ONT Carpaţi societăţii Nidokan Ltd şi altor furnizori.

Societatea turistică ONT Carpaţi a înregistrat, după primele nouă luni, pierderi de 1,92 milioane lei, la o cifră de afaceri de 9,15 milioane lei. Veniturile totale ale ONT Carpaţi, în primele nouă luni ale anului 2006, au fost în valoare de 9,31 milioane lei, iar cheltuielile totale, de 11,21 milioane lei.

În 2005, ONT Carpaţi a mai contractat un credit, de trei milioane de euro, de la Bank of Cyprus, pentru achitarea datoriilor către stat, ca şi pentru lucrări de modernizare. Acţionariatul companiei ONT Carpaţi era format, până la intrarea Bank of Cyprus , din New Marathon Tours LTD (72,90%), companie înregistrată în Cipru, Gheorghe Răcaru (5,27%) şi alţi acţionari (21,83%). Tour-operatorul ONT Carpaţi a fost înfiinţat în urmă cu 70 de ani, iar parteneriatul cu New Marathon Tours LTD datează din anul 2000. Compania New Marathon LTD a fost înfiinţată în anul 1989, iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane dolari, compania fiind prezentă pe mai multe pieţe turistice, printre care Cipru, Liban, România şi Egipt.

Bank of Cyprus (BOC) a anunţat, în septembrie 2006, că a primit aprobarea băncii centrale din Cipru pentru deschiderea unei sucursale în România, care va putea opera direct pe piaţa bancară românească după ce va primi acordul de la Banca Naţională a României (BNR). Banca a anunţat că va deschide prima sucursală la începutul anului 2007. De asemenea, BOC se va concentra în România asupra firmelor mici şi mijlocii (IMM-uri), sector unde banca a obţinut rezultate bune, fără a neglija zonele de corporate şi retail, potrivit băncii. Banca vizează o cotă de piaţă de 1% şi intenţionează să îşi deschidă 15 sucursale în România, în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb