"Barclays Bank", acţionată în instanţă pentru manipularea pieţei electricităţii din California

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2015

"Barclays Bank", acţionată în instanţă pentru manipularea pieţei electricităţii din California

"Merced Irrigation District", companie de utilităţi din California, a lansat o acţiune colectivă în instanţă împotriva "Barclays Bank" Plc, urmărind să recupereze pierderile de pe piaţa electricităţii, pe care le consideră generate de banca britanică. "Barclays Bank" a fost amendată de guvernul SUA cu 453 de milioane de dolari în 2013, pentru manipularea preţurilor electricităţii.

"Merced Irrigation District" este o companie care supreaveghează generarea şi distribuţia de electricitate în ţinutul Merced din California. Oficialii companiei susţin că banca britanică (parte a grupului "Barclays" Plc), prin traderii săi, a restrâns în mod nejustificat pieţele de tranzacţionare a electricităţii şi contractele aferente.

"Barclays" nu a făcut comentarii acum, însă în trecut a negat acuzaţiile de manipulare a tarifelor de pe piaţa electricităţii şi a contestat amenda impusă de guvern.

Potrivit dosarului, banca a deţinut monopolul cu privire la stabilirea indicilor zilnici de preţuri pentru patru hub-uri majore de tranzacţii cu electricitate din vestul SUA, în intervalul 1 noiembrie 2006 - 31 decembrie 2008. Pretinsa manipulare a costat participanţii la piaţă cel puţin 139,3 milioane de dolari, conform documentelor depuse în instanţă.

Procesul a venit după ce Comisia Federală pentru Reglementare a Energiei din SUA (FERC) a acuzat banca şi patru traderi ai săi că au manipulat piaţa electricităţii, drept pentru care a amendat-o în 2013. FERC autorizase "Barclays" în 2004 să vândă electricitate la preţuri stabilite de piaţă.

Anul trecut, "Barclays" s-a numărat printre băncile care au renunţat la activităţile de pe pieţele materiilor prime, inclusiv la cele din sectoarele electricităţii din SUA şi Europa, ca urmare a înăspririi reglementărilor în materie şi a reducerii marjelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb