"Barclays" pregăteşte reduceri de cheltuieli

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 12 februarie 2013

Antony Jenkins, directorul executiv al "Barclays", a solicitat ca board-ul băncii să nu-i acorde bonus pe anul 2012.

Antony Jenkins, directorul executiv al "Barclays", a solicitat ca board-ul băncii să nu-i acorde bonus pe anul 2012.

Banca britanică "Barclays" Plc se pregăteşte să taie 2 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde dolari) din cheltuielile sale anuale de 20 de miliarde lire, ca parte a unui plan de revizuire strategică aşteptat să fie prezentat astăzi, conform unor surse din interiorul instituţiei, citate de presa internaţională.

Sursele citate spun că cea mai mare parte a programului presupune reducerea operaţiunilor de invest­ment banking din Asia, precum şi retragerea parţială de pe pieţele de retail şi commercial banking din anumite zone ale Europei, inclusiv Italia.

Potrivit surselor, planul va genera câteva mii de concedieri, din care aproape 2.000 la divizia de invest­ment banking, şi va fi anunţat de Antony Jenkins, noul director executiv al băncii. Jenkins încearcă să reinventeze valorile etice ale "Barclays", pe lângă revigorarea performanţelor financiare ale băncii. Recent, Jenkins a declarat că va renunţa la operaţiunile de investiţii în zone problematice din punct de vedere etic, precum tranzacţionarea de mărfuri alimentare, şi la divizia care ajută clienţii să-şi reducă la minimum taxele plătite.

Deşi afacerea de reorganizare fis­cală este una dintre cele mai profitabile ale băncii, reputaţia "Barclays" a avut de suferit din cauza acestor servicii.

"Barclays" a fost implicată în mai multe scandaluri în ultimii ani, fiind amendată anul trecut cu 290 de milioane de lire sterline de autorităţile din SUA şi Marea Britanie pentru manipularea dobânzilor pe piaţa interbancară.

Săptămâna trecută, "Barclays" a anunţat că cel care i-a fost director financiar din 2007, Chris Lucas, şi consilierul general Mark Harding vor părăsi instituţia în urma presiunilor generate de scandalurile care privesc banca.

Lucas este investigat de Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie şi se va retrage la momentul la care va fi găsit un succesor. Chris Lucas este unul din cei patru foşti şi actuali directori ai "Barclays" anchetaţi de FSA în legătură cu modul în care banca a informat în privinţa finanţării primite de la Qatar, în perioada crizei financiare.

Plecarea lui Chris Lucas vine în urma demisiilor a trei directori de top, în 2012.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb