Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului George Bălan

Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui George Bălan, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce acesta, care este cercetat de DNA într-un dosar privind divulgarea de informaţii secrete, a demisionat din magistratură. Şeful statului a semnat, de asemenea, decretul de pensionare a lui Jean-Gabriel Moraru - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.

Procurorul George Bălan, implicat într-un caz de corupţie, şi-a dat demisia din magistratură în noiembrie 2012, locul său în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), ca reprezentant al procurorilor de curţi de apel, fiind în prezent vacant.

Bălan - alături de fostul său consilier Marcel Sâmpetru şi de şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Vlad Mihai - este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar privind divulgarea de informaţii secrete către persoane neautorizate.

Acţiunea penală a fost pusă în mişcare de procurorii anticorupţie pentru complicitate la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi de asociere pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii nedestinate publicităţii.

Secţia pentru procurori a CSM dispusese, în 11 iulie 2012, suspendarea din funcţie a lui George Bălan - pe atunci membru al CSM şi procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti -, şi suspendarea din funcţie şi încetarea detaşării la CSM a lui Marcel Sâmpetru, procuror în cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Inspecţia Judiciară a declanşat, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, verificări privind buna reputaţie a procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru.

Procurorul Marcel Sâmpetru l-ar fi instigat, în repetate rânduri, pe comisarul şef Vlad Mihai să-i permită accesul la date şi informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, lucru pe care l-a şi făcut, potrivit procurorilor anticorupţie, citaţi de Mediafax. Scopul ar fi fost acela de obţinere a unor foloase necuvenite atât pentru Mihai, cât şi pentru Sâmpetru ori pentru alte persoane, cum ar fi menţinerea în funcţie a şefului SIPI Ilfov, accederea în funcţii de conducere a lor sau a altor persoane agreate, verificarea situaţiei juridice pentru asigurarea apărării în eventualitatea unor anchete penale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb