Băsescu: "Bilanţul SRI pe 2011 este pozitiv"

F. A.
Politică / 23 martie 2012

UPDATE: Băsescu: Boldea era în Kenya

"La contractele mari, fraudele nu se fac la desemnarea câştigătorului", deoarece comisiile sunt foarte mari şi e greu să creezi influenţe între reprezentanţii acestora, a mai declarat preşedintele.

Preşedintele a mai afirmat că întârzieri şi acte de corupţie apar după desemnarea câştigătorului, în clauzele de execuţie şi zona de consultanţă.

Băsescu a mai declarat că: "Sunt îngrijorat, de faptul că, din câte ştiu, la AND este şi acum, în negociere, un contract care este câştigat de şase luni. Ce aşteaptă AND, ce aşteaptă statul?"

"O ameninţare care a devenit extrem de presantă este cea cibernetică prin atacarea site-urilor guvernamentale", a mai menţionat Băsescu.

Băsescu a încheiat mulţumind tuturor lucrătorilor SRI pentru faptele lor, şi declarându-se mândru de promovarea a două femei din SRI la gradul de general.

Preşedintele a mai precizat că, acum câteva ore, deputatul Mihail Boldea se afla în Kenya.

------------------------

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă: "Am avut permanent în vedere creşterea acestui risc, cu privire la ceea ce se întâmplă în plan european, trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă în alte ţări".

Conferinţa de presă a avut loc cu ocazia organizării a bilanţului activităţii desfăşurate în 2011.

Maior a mai precizat că ne aflăm într-o zona geostrategică de mare importanţă.

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la eveniment, a afirmat: "Bilanţul pe 2011 este pozitiv, atât în zona de prevenire a ameninţărilor ce provin din riscurile asimetrice, cât şi în ceea ce priveşte misiunile interne directe ale Serviciului. De fapt, un serviciu de informaţii, din punctul de vedere al unui risc terorist, al riscurilor asimetrici, se evaluează prin ceea ce nu se întâmplă. SRI a reuşit să ţină sub control orice intrare de oameni suspecţi a face parte din grupări teroriste, astfel încât cetăţenii români au fost în deplină siguranţă şi în anul 2011".

Preşedintele a mai remarcat că: "Una dintre vulnerabilităţile constatate în CSAP acum câţiva ani a fost cooperarea", adăugând că a încercat să pună toate instituţiile de informaţii într-o situaţie de cooperare, rezultatele observându-se prin acuzările şi condamnările de demnitari, printre altele.

"Eu sunt convins că această cooperare, a SRI, cu celelalte instituţii ale statului român, în combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale, va fi eficientă", a mai precizat Băsescu.

"Niciun om politic sau din justiţie nu mai poate sta liniştit, pentru că statul român şi-a dezvoltat capabilităţile de culegere de informaţii, care fac puţin probabilă comiterea de infracţiuni serioase, fără ca acestea să ajungă în faţa justiţiei", a mai menţionat preşedintele.

Băsescu a mai afirmat că: "SRI este structura statului care desfăşoară cea mai completă acţiune de prevenire a cazurilor de corupţie".

În ceea ce priveşte obiectivele serviciului, ele nu se schimbă faţă de anul trecut, acestea fiind combaterea evaziunii fiscale, combaterea terorismului, traficului de droguri şi de armament, a mai informat Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb