Băsescu critică Guvernul pe probleme de energie

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2008

Băsescu critică Guvernul pe probleme de energie

Posibila distorsionare a pieţei energiei, în situaţia în care în acest sector va activa o companie mare de stat, nu a fost adusă la cunoştiinţa preşedintelui Traian Băsescu, după cum a declarat domnia sa ieri la revizuirea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă.

Preşedintele a explicat: ""Energia reprezintă un subiect esenţial al dezvoltării durabile. De mai bine de un an, am cerut o strategie în acest domeniu. Toamna trecută, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), am analizat documentul propus de Guvern, am întrebat dacă va fi sau nu distorsionată piaţa energiei şi dacă vom avea din nou o mare companie de stat. Nu am primit un răspuns edificator nici până acum"".

Şeful statului a amintit că a solicitat Guvernului "de mai bine de un an" să elaboreze o strategie în domeniul energetic, unde "funcţionează pieţele distorsionate" şi a subliniat că ţara noastră are nevoie de o guvernare mai bună la toate nivelurile.

Traian Băsescu a declarat: "Faptul că ţara noastră este poziţionată, în clasamentul internaţional al corupţiei, între ţările cu un nivel ridicat de manifestare a acestui fenomen este expresia faptului că nu avem încă o bună guvernare. Avem nevoie de accelerarea reformei în administraţia publică, de descentralizare şi, nu în ultimul rând, de reorganizare administrativ-teritorială".

În acest context, şeful statului a subliniat că administraţia publică din ţară ar trebui să se bazeze mai mult pe operaţiunile de expertiză şi consultanţă.

De asemenea, preşedintele a menţionat că Guvernele viitoare vor trebui să se concentreze pe modernizarea economiei, unde, conform unor estimări, "la orizontul anului 2020, ponderea agriculturii în structura populaţiei ocupate, pe sectoare de activitate, se va reduce la doar 15%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb