BĂSESCU, DESPRE SECHESTRUL DE LA NANA:  "Tiberiu Niţu are sensibilităţi de care nu voi ţine cont"

Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat ieri că nu a afectat independenţa Justiţiei prin postarea pe pagina sa de Facebook a textului legat de sechestrul care a fost pus pe terenurile agricole aparţinând celor 127 de familii din comuna Nana.

Răspunzând unei întrebări, Traian Băsescu a spus: "Nu, şi dacă domnul Niţu (n.r. Tiberiu Niţu, procurorul general al României) crede că a venit vremea ca nimeni să nu mai îndrăznească să mai exprime un punct de vedere, că dânsul are sensibilităţi, îl anunţ că nu voi ţine cont de sensibilităţile domniei sale, mai ales când minte. Din punctul meu de vedere, ce are de făcut Justiţia, are de constatat dacă în procesul de restituire au fost ilegalităţi. Eu am scris aici (n.r. pe Facebook), dar să conteste cineva că acea comisie nu a pornit de la decizii politice este o copilărie, iar dacă domnul Niţu s-a simţit implicat politic este problema dânsului (...)".

În context, fostul preşedinte a spus că ştie ce înseamnă "minciuna politică în care se implică instituţiile statului", adăugând că ar dori să nu se mai întâmple acest lucru în ceea ce-l priveşte.

Fostul preşedinte a adăugat: "Am avut o experienţă de circa 18 ani, în care nişte minciuni politice au fost preluate de instituţiile statului, iar eu am rămas omul care a vândut flota, fără ca cineva, în aceşti 18 ani, să arate măcar un singur contract de vânzare-cumpărare semnat de mine, sau o singură aprobare pentru o singură navă, semnată de ministrul Transporturilor Traian Băsescu. Nimeni nu a vrut să ştie că flota a fost transferată în 1992 la Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) şi FPS şi-a făcut misiunea pentru care a fost înfiinţată. A privatizat, a vândut. De aceea, nu aş vrea să mai trec printr-o astfel de poveste stimulată de politic şi pe urmă 20 de ani să încerc să conving că a fost o minciună politică preluată de instituţii mai mult sau mai puţin obediente (...)".

De asemenea, fostul şef al statului a spus că, potrivit Codului Penal, înainte de a se pune sechestru pe terenurile de la Nana ar fi trebuit să se facă un proces-verbal care să determine valoarea pământului şi observaţiile celui împotriva căruia se pune sechestru.

"Eu am aflat direct prin adnotarea făcută în Cartea Funciară. Când s-a cumpărat pământul, s-a cumpărat în aceeaşi bază, Cartea Funciară, unde arăta că pământul e liber de orice obligaţie", a spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sesizează Inspecţia Judiciară în urma apelului public al conducerii Ministerului Public faţă de declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu referitoare la dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb