BĂSESCU, LA DEZBATERILE DIN COMISIA JURIDICĂ PE LEGEA GRAŢIERII:  "Am făcut o maşinărie de distrus oameni"

A.I.
Politică / 25 aprilie 2017

Traian Băsescu

Traian Băsescu

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, marţi, în Comisia juridică a Senatului, în cadrul dezbaterilor asupra proiectului de lege al graţierii, că în România Justiţia are un caracter punitiv, şi nu unul restaurativ ca în Uniunea Europeană, precizând că un om care a stat în închisoare cinci ani va ieşi de acolo "un om distrus".

Traian Băsescu a afirmat: "La noi, Justiţia are un caracter punitiv exagerat. Eu cred că şi decizia CEDO de azi trebuie să ne îndrepte către schimbarea modului de a face Justiţie, să trecem la o Justiţie restaurativă. Justiţia punitivă vizează încarcerarea (...) Pedeapsa penală medie în UE este de 9 luni, la noi este de 7 ani. În UE se pune accent şi pe recuperarea omului. Trebuie să trecem şi noi la o astfel de politică. Ce faci după ce un om a stat 5 ani în penitenciar? Nu mai are familie, nu mai are cine îngriji copiii, e un om distrus. Am făcut o maşinărie de distrus oameni, nu de recuperare".

Senatorul PMP a mai spus că România are un Cod penal prost şi că regretă promulgarea sa, pentru care se simte vinovat, relatează News.ro.

Traian Băsescu a adăugat: "Avem un Cod penal prost, care nu are de-a face nimic cu politicile penale europene. Eu sunt adeptul unei graţieri largi pentru un motiv simplu: avem foarte multe exagerări în Justiţie (...) După o perioadă de tranziţie, a venit timpul să spunem odată stop (...) Eu am o problemă de conştiinţă pentru promulgarea acestui Cod. Dar ar trebui să o avem toţi. Am făcut o mare greşeală".

Traian Băsescu a depus o serie de amendamente la Legea graţierii, prin care vor fi graţiate pedepsele de sub 10 ani, inclusiv, pe motiv că, în varianta actuală a proiectului, persoanele considerate "indezirabile" vor fi pedepsite mai aspru, şi se reduc la jumătate pedepsele pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie. Un alt amendament permite graţierea inclusiv a persoanelor condamnate pentru terorism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb