Băsescu: "Ponta şi Antonescu nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor"

V.B.
Politică / 26 februarie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, despre Victor Ponta şi Crin Antonescu, că "sunt atât de mărunţi" şi "nu au reuşit să se ridice la înălţimea funcţiilor lor".

"Dacă este ceva ce mă deranjează, este că sunt atât de mărunţi cei doi lideri (Ponta şi Antonescu), încât au simţit nevoia să facă un joc despre cine comunică cu preşedintele şi asta ar fi motivul pentru care se despart. Este o minciună. Cu niciunul nu fac aranjamente politice. Eu comunic instituţional cu ei, mă obligă funcţia. Pasiunea de a pune responsabilitatea pentru criza politică pe seama mea este greşită şi mincinoasă. Se chinuie şi unii, şi alţii să arate cine este vinovatul că se rupe USL", a spus Băsescu.

Şeful statului s-a întrebat retoric ce s-ar fi întâmplat dacă, în perioada crizei economice din anii 2009-2011, la putere s-ar fi aflat "oameni de teapa" lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, "în loc de un om responsabil".

"A fost o şansă pentru România că oameni de proastă calitate, precum Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu s-au aflat atunci la guvernare. A fost o sansa pentru Romania ca oameni de proasta calitate ca Ponta si Crin nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiţi de responsabilitate faţă de cei care i-au ales. Nu întotdeauna cei care te aleg aşteaptă de la tine să le dai bani; aşteaptă o guvernare corectă, în interes naţional", a mai arătat Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că Ponta şi Antonescu, prin disputa lor, au pus ţara în dificultate "într-o perioadă de instabilitate în regiune", dând, în acest sens, ca exemplu situaţia din Ucraina, Republica Moldova şi Bosnia-Herţegovina.

Băsescu s-a referit şi la actualul Guvern al României cu epitetul de "instabil", amintind că 9 dintre cei 17 miniştri sunt, în prezent, interimari.

"Înţelegând că nu a terminat negocierile cu alte formaţiuni politice pentru asigurarea majorităţii, am fost de acord să semnez imediat decretele de numire a miniştrilor interimari. Le-am şi semnat şi le-am trimis către Monitorul Oficial. În acest moment, Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un guvern instabil. Am speranţa că planificarea Premierului se va întâmpla, adică cel mai târziu marţi, săptămâna viitoare, să treacă prin Parlament noul Guvern", a mai declarat preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb