Băsescu: Statul de drept este în pericol major

E.M.
Politică / 22 februarie 2019

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi acuză pe Tudorel Toader, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că, în loc să corecteze neconstituţionalităţile din cele două coduri penale, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal prin OUG, concluzia sa fiind că sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, "Nu avem toată puterea până nu avem justiţia" a devenit realitate. "Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea. Statul de drept este în pericol major!", afirmă el.

"Orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune că prioritatea pentru ministrul Justiţiei şi majoritatea PSD-ALDE în justiţie este corectarea celor peste 100 articole constatate de către CCR a fi neconstituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

În realitate, Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu, în loc să facă o prioritate din corectatea neconstituţionalităţilor din cele două coduri în folosul consolidării statului de drept şi al justiţiabililor, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal şi a partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă", scrie Traian Băsescu.

El aminteşte sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, conduse la acea vreme de Victor Ponta şi Crin Antonescu, "Nu avem toată puterea până nu avem justiţia".

"După ultimele ordonanţe de urgenţă ale lui Tudorel Toader se pare că PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, dar avându-i în frunte pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea.Statul de drept este în pericol major!", conchide fostul preşedinte.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E drept , Basescu e specialist in problema "folosului personal" cat si a tupeului .Pur si simplu , omul nu are nici urma de obraz .

    Cel care a falsificat statul de drept (sau cel in a carui perioada a fost falsificat statul de drept si pretinde ca nu stie) se simte dator sa duca nemernicia pana la capat. Statul de drept nu se termina la eliberarea protejatei Udrea ci trebuie sa aiba masuri asiguratorii ca judecata se face in conformitate cu niste legi care includ si mecanisme de control a respectarii tuturor drepturilor. Nu zic ca Basescu are sau nu are dreptate ci ca este ultima persoana indreptatita sa vorbeasca despre stat de drept !!!!!

    1. Eu cred ca Dragnea e si mai nenorocit pentru Romania.

      Amice , ești dus cu pluta ticalosiei ! Temeinic !

      Bețivul securist ne--a oferit statul securist de care ne bucurăm astăzi. :)))))))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb