BCE vrea amendarea statelor care nu adoptă recomandările de reformă venite de la UE

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2017

BCE vrea amendarea statelor care nu adoptă recomandările de reformă venite de la UE

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare amendarea guvernelor europene care nu adoptă propunerile de reformă economică ale Executivului comunitar, a apreciat Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Wall Street Journal, conform Agerpres.

Propunerea, formulată într-un raport publicat ieri, scoate în evidenţă nemulţumirile BCE faţă de ritmul lent al reformelor în zona euro, care riscă să afecteze creşterea şi stabilitatea pe termen lung a regiunii.

Cu prilejul recentei crize a datoriilor, guvernele UE au lansat un nou sistem de monitorizare a riscurilor cunoscut sub denumirea de procedură de dezechilibru macroeconomic, destinat să împiedice repetarea unor evoluţii economice îngrijorătoare din trecut, precum deficite mari de cont curent, nivelurile nesustenabile ale datoriei publice sau creşteri explozive de preţuri pe piaţa imobiliară.

Teoretic, guvernele UE pot fi amendate cu până la 0,1% din Produsul Intern Brut dacă eşuează în mod repetat să corecteze problemele economice semnalate de autorităţile UE. În practică însă, UE a evitat să acorde astfel de sancţiuni.

În raportul său, BCE sugerează că lucrurile ar trebui să se schimbe.

"Există argumente solide pentru aplicarea părţii corective a acestei proceduri pentru toate ţările cu dezechilibre excesive", susţine BCE.

Potrivit executivului comunitar, numărul ţărilor membre UE în care au fost identificate dezechilibre excesive este la un record istoric, printre aceste ţări fiind incluse Bulgaria, Franţa, Croaţia, Cipru şi Portugalia. Recomandările de reformă venite de la UE abordează aceste probleme prin creşterea sustenabilităţii finanţelor publice, reducerea poverii fiscale asupra muncii şi creşterea eficienţei administraţiei publice şi a companiilor de stat. În luna februarie a acestui an Comisia a apreciat că pentru 90% din recomandările pe care le-a făcut în 2016 au existat doar "unele progrese" sau "progrese limitate" sau chiar "niciun progres" în implementarea lor şi doar un număr foarte mic de recomandări au fost implementate "substanţial" sau "în totalitate".

Acest eşec "este cu atât mai îngrijorător având în vedere vulnerabilităţi existente în ţările din zona euro", avertizează BCE. În acest context, utilizarea unor sancţiuni financiare împotriva guvernelor care nu adoptă recomandările de reformă "oferă un proces bine definit care asigură un progres mai mare în implementarea reformelor pentru cele mai vulnerabile state membre", susţine BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb