BCR a acordat împrumuturi de peste 200 milioane euro prin Prima Casă 4

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 noiembrie 2011

BCR a acordat peste 20.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

BCR a acordat peste 20.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

Banca Comercială Română a acordat credite în valoare de peste 200 milioane euro, în cadrul Programului "Prima Casă 4" , potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Ritmul de acordare a creditelor Prima Casă este mult mai accelerat în etapa a 4-a în comparaţie cu etapele anterioare,apreciază reprezentanţii instituţiei. Dacă după primele 5 luni ale primei etape a programului (Prima Casă 1) erau acordate peste 3.700 credite, după primele 5 luni ale etapei a 4-a (Prima Casă 4) sunt acordate deja un număr de peste 5.350 credite, precizează reprezentanţii băncii.

BCR a acordat peste 20.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 38.500 euro, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 euro. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 11%. Clienţii au beneficiat astfel de condiţiile preferenţiale de dobândă şi avans acordate prin intermediul programului.

De un credit Prima Casă 4 poate beneficia orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi.

Dobânda la creditul Prima Casă este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienţii fără istoric).

De exemplu, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de EURIBOR) este de 223 euro.

Clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5% din valoarea împrumutului. Banca acceptă până la trei coplătitori. Nu se percepe comision de acordare a creditului sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egală cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoa-rea finanţării garantate - deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. De asemenea, şi beneficiarii creditelor obţinute în primele 3 etape ale programului vor plăti un comision de gestiune mai mic decât în anii anteriori - deoarece procentul de 0,49% se aplică la jumătate din valoarea soldului garanţiei şi nu la soldul integral ca în anii anteriori.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb