BCR a redus comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în CE

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2019

BCR a redus comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în CE

Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând cu luna septembrie, comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană, pe care le aliniază la nivelul celor aplicate plăţilor similare în lei, a anunţat, ieri, banca, potrivit Agerpres.

Potrivit instituţiei de credit, comisionul perceput de BCR pentru plăţile interbancare în lei efectuate la ghişeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice şi maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcţie de valoarea plăţii), precum şi cel aplicat la tranzacţiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice şi cel mult 12 lei pentru persoane juridice) vor fi valabile şi pentru transferurile interbancare în euro efectuate către ţări din Comunitatea Europeană (zona SEPA) realizate prin aceleaşi canale de plată.

"Reducerea comisioanelor pentru plăţile interbancare în euro are în vedere punerea în aplicare a Regulamentului UE care prevede alinierea, până la 15 decembrie 2019, a costurilor plăţilor transfrontaliere în euro la cele aferente plăţilor naţionale corespondente", precizează banca.

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plăţile efectuate în România, cât şi către băncile din Zona Unică de Plăţi în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). Din zona SEPA fac parte toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco şi San Marino.

Potrivit reprezentanţilor BCR, comisioanele nu se modifică pentru tranzacţiile efectuate în ţări care nu fac parte din zona SEPA, respectiv 0,20% din valoarea plăţilor efectuate la ghişeele băncii, şi 0,10% din valoarea plăţilor efectuate prin internet banking pentru persoane fizice şi 0,15% pentru persoane juridice; comisioanele aplicate în cazul acestor plăţi au o valoare minimă de 25 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb