BCR acordă credite cu dobândă subvenţionată pentru reabilitarea termică

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2010

Banca Comercială Română (BCR) acordă credite cu dobândă subvenţionată integral de către stat proprietarilor de locuinţe sau asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a imobilelor, perioada de acordare a creditului fiind de maximum cinci ani, potrivit unui comunicat al BCR.

De asemenea, creditul se acordă pentru instalarea unor sisteme alternative de asigurare a energiei aferente încălzirii sau iluminatului.

Dobânda este integral subvenţionată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Banca percepe comisionul de ges-tiune solicitat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA - IFN.

BCR a semnat, recent, cu MDRT, o convenţie privind plata dobânzii subvenţionate aferentă creditelor bancare cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

"Pe lângă creditul propriu-zis, propunem clienţilor persoane fizice şi asociaţiilor de proprietari un pachet complet de produse şi servicii bancare, prin care aceştia pot realiza o economie de timp şi de bani. Astfel, pentru asociaţiile de proprietari, pachetul conţine gratuitatea tuturor operaţiunilor intrabancare, abonament la serviciul de efectuare plăţi prin canale alternative fără comision lunar şi carduri de debit fără comision anual, precum şi dobânzi preferenţiale la constituirea depozitelor în lei la o lună. De asemenea, oferim firmelor de construcţii care iau parte la programul de reabilitare termică a locuinţelor dobânzi avantajoase pentru sumele constituite ca garanţie de bună execuţie a lucrărilor", a declarat şefa Departamentului Dezvoltare Afaceri şi Produse Micro şi PFA din cadrul BCR, Melania Mirea.

Pentru reducerea consumului de energie în clădirile de locuit, creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a instalaţiilor aferente. Sumele pot fi utilizate şi pentru repararea sau achiziţionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinţă individuală. Totodată, pot fi făcute lucrări de termo-hidro izolare a acoperişului/terasei, dar şi de înlocuire a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă din punct de vedere energetic.

BCR, membră a Grupului Erste, se adresează atât clienţilor retail cât şi celor corporate. BCR gestionează active de peste 16 miliarde de euro. Banca oferă întreaga gama de produse şi servicii pentru populaţie, având în prezent 668 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii corporate beneficiază de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari. Banca pune la dispoziţia clienţilor, persoane fizice şi juridice, produse şi servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking şi e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are instalată o reţea naţională de ATM şi POS de peste 2.000 de bancomate şi circa 17.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card.

Erste Group furnizează servicii financiare în Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 50.000 de angajaţi deservesc peste 17,3 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din opt ţări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 iunie 2010, Erste Group deţinea active totale în valoare de 209,1 miliarde euro, înregistrând un profit net de 471,9 milioane euro şi un raport cost/venituri de 48,8%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb