BCR, alături de Academia de Sustenabilitate, continuă să susţină eforturile antreprenorilor în tranziţia către sustenabilitate

R.S.
Bănci-Asigurări / 11 iunie

BCR, alături de Academia de Sustenabilitate, continuă să susţină eforturile antreprenorilor în tranziţia către sustenabilitate

Uniunea Europeană a stabilit o strategie pentru a atinge o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2050, iar sustenabilitatea este un termen pe care îl auzim din ce în ce mai des în comunicarea companiilor. Dar oare antreprenorii din România au înţeles cu adevărat importanţa acesteia?

75% dintre organizaţiile care implementează schimbări sustenabile în activitatea lor reuşesc să obţină şi profit din asta, iar 52% dintre ele au şanse de a-şi depăşi profitul prezis pentru un an financiar datorită sustenabilităţii. La nivelul global de C-suite leaders (poziţiile de top management al unei companii), 75% dintre ei sunt de acord că sustenabilitatea aduce rezultate mai bune pentru business, iar 76% spun că sustenabilitatea este deja elementul central din strategia lor de viitor, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, totuşi, 47% din liderii intervievaţi în studiul Beyond checking the box realizat de IBM spun că întâmpină dificultăţi în a găsi fonduri pentru a realiza schimbări sustenabile. Vestea bună este că, pe plan local, există iniţiative care nu doar ajută antreprenorii să înţeleagă mai bine rolul şi aplicarea sustenabilităţii în business, dar şi facilitează obţinerea de fonduri verzi pentru IMM-uri.

O astfel de iniţiativă este şi Academia de Sustenabilitate, proiect iniţiat de Social Innovation Solutions şi susţinut, încă de la început, de BCR - partener principal. Academia de Sustenabilitate este prima platformă din România care oferă IMM-urilor posibilitatea de a învăţa, în mod gratuit, despre sustenabilitate, cum poate fi aceasta implementată în business şi cum pot fi atrase fondurile verzi.

În mai 2023, atunci când am lansat Academia de Sustenabilitate, am plecat la drum cu gândul că România are neapărată nevoie de educaţie în ceea ce priveşte sustenabilitatea. La un an distanţă, platforma a reuşit să strângă peste 10.000 de IMM-uri care parcurg cursurile noastre şi se bucură de o comunitate impresionantă de antreprenori şi experţi dintr-o multitudine de domenii. Suntem fericiţi să continuăm acest proiect alături de BCR, partener principal al Academiei de Sustenabilitate, spune Ciprian Stănescu, preşedinte Social Innovation Solutions.

Alături de BCR, Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educaţional dedicat finanţărilor verzi. Modulul setează o fundaţie relevantă pentru orice antreprenor care doreşte să facă un pas în această direcţie.

"Continuăm parteneriatul cu Academia de Sustenabilitate şi dezvoltăm împreună conţinut educaţional ce poate fi accesat gratuit de către orice IMM din România. Suntem aproape de mediul de business şi de antreprenorii preocupaţi de noile reglementări ce ţin de raportare, creditare şi ajustare a proceselor necesare dezvoltării durabile a companiilor şi comunităţilor. Ne bucurăm să contribuim la o tranziţie cât mai rapidă pentru companiile care vor să devină mai sustenabile." adaugă Ioana Voinescu, Head of Sustainability la BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb