BCR îşi majorează capitalul social la 1,03 miliarde lei

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 aprilie 2010

Mihai Fercală, membru al Consiliului de Supraveghere în cadrul BCR: Vrem ca banca să aibă rezerve mai mari

Acţionarii Băncii Comerciale Române (BCR) au aprobat, ieri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare (AGEA) şi a Adunării Generale Ordinare (AGOA), propunerea conducerii de a majorara capitalul social al băncii cu 237,74 milioane lei, prin capitalizarea unei părţi din profitul înregistrat anul trecut, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, majorarea capitalului până la 1,03 miliarde lei a fost realizată prin creşterea valorii nominale a unei acţiuni BCR de la 1 leu la 1,3 lei/acţiune.

"De asemenea, acţionarii au aprobat situaţiile financiare ale BCR şi situaţiile financiare consolidate ale Grupului BCR pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2009, precum şi descărcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Comitetului Executiv pentru exerciţiul financiar 2009", se mai arată în comunicat.

Totodată, acţionarii şi-au reales membrii Consiliului de Supraveghere, pentru un nou mandat de trei ani. Aceştia sunt: Andreas Treichl (preşedinte), Manfred Wimmer (vicepreşedinte), Herbert Juranek, Bernhard Spalt, Florin Pogonaru, numiţi din partea acţionarului majoritar, Erste Bank, şi Mihai Fercală şi Tudor Ciurezu, reprezentând SIF-urile.

Mihai Fercală, membru al Consiliului de Supraveghere în cadrul BCR, ne-a spus că majorarea de capital s-a datorat faptului că membrii vor ca banca să aibă rezerve mai mari. "Aflându-ne într-un an de criză, vrem ca banca să aibă o valoare mai mare a rezervelor proprii decât era normal şi faţă de cerinţa normelor prudenţiale", a spus domnia sa, adăugând că tot profitul care trebuia distribuit sub formă de dividende a fost capitalizat pentru ca banca să nu întâmpine probleme. "Noi ne încadrăm în rata de solvabilitate, dar am luat măsuri din cauza crizei", a conchis domnul Fercală.

Titlurile "Erste Bank" (simbol EBS) au înregistrat, ieri, o corecţie de 1,07%, până la 139 lei/acţiune, în condiţiile în care preţul de deschidere al unei acţiuni era de 143 lei. Lichiditatea a fost destul de consistentă, cifrându-se în jurul nivelului de 0,7 milioane de lei, fiind transferate circa 5.000 de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb