BCR: Peste 4.300 de copii şi adulţi din zonele rurale au fost educaţi financiar prin programul Şcoala de Bani din Bibliotecă

F.D.
Bănci-Asigurări / 11 aprilie

BCR: Peste 4.300 de copii şi adulţi din zonele rurale au fost educaţi financiar prin programul Şcoala de Bani din Bibliotecă

BCR a organizat cea de-a treia ediţie a EduFinFest de Ziua Naţională a Educaţiei Financiare. Evenimentul şi-a propus să ofere o platformă dedicată educaţiei financiare în România, fiind scoase în evidenţă rezultatele unui studiu amplu desfăşurat în 90 de biblioteci publice rurale şi mic urbane din ţară, din 33 de judeţe, conform unui comunicat de presă al băncii.

Studiul a fost realizat de Fundaţia Progress la finalul programului Şcoala de Bani din Bibliotecă (SBB), o iniţiativă prin care copiii şi adulţii din mediul rural au parte de educaţie financiară care să îi ajute în managementul propriilor finanţe şi dezvoltarea competenţelor digitale pentru folosirea serviciilor bancare online.

90 de bibliotecare din mediul rural au fost formate, cu sprijinul BCR, pentru a deveni traineri de educaţie financiară în comunităţile lor. Bibliotecarele participante au primit instruire şi sprijin pentru a putea oferi comunităţilor rurale informaţii şi sfaturi utile privind gestionarea finanţelor personale, economisirea, investiţiile şi utilizarea serviciilor bancare online.

Camelia Crişan, CEO al Fundaţiei Progress, şi Claudiu Gherman, Managerul de proiect al SBB din cadrul Fundaţiei Progress, au prezentat impactul proiectului în urma căruia copiii şi adulţii din comunităţile rurale şi mic urbane au învăţat noţiuni de educaţie financiară.

Principalele concluzii ale studiului:

Peste 4.300 de participanţi, atât copii cât şi adulţi, au înregistrat o îmbunătăţire semnificativă a cunoştinţelor financiare în urma cursurilor din cadrul proiectului.

Au participat copii între 10 - 16 ani şi adulţi care au învăţat noţiuni din cursul dezvoltat de BCR prin Şcoala de Bani. Atât copiii, cât şi adulţii şi-au îmbunătăţit semnificativ cunoştinţele financiare după participarea la cursuri.

Aceştia au dobândit mai multe cunoştinţe la finalul cursului, îl percep ca fiind util şi le creşte încrederea în capacitatea lor de a lua decizii financiare mai bune.

Adulţii au învăţat:

Noţiuni din 2 cursuri ale Şcolii de bani: "Relaţia mea cu banii" şi "Echilibrat la cumpărături".

Cum să-şi creeze cont pe ghiseul.ro.

Care sunt pericolele online: tentative de fraudă electronică, site-uri false, metoda accidentul şi furtul de identitate online.

Copiii au învăţat noţiuni din cursul "Inteligenţa financiară pentru copii", dezvoltat de BCR prin Şcoala de Bani.

Proiectul s-a derulat în 90 de biblioteci din mediul rural şi mic urbane din 33 de judeţe, în perioada iulie 2023 - martie 2024, iar studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2023 - aprilie 2024.

La evenimentul EduFinFest de la Bucureşti au fost prezenţi 16 beneficiari ai programului, alături de 10 bibliotecare. Printre ele, şi Amelia Farcaş, bibliotecară în localitatea Marca, Judeţul Sălaj, care a împărtăşit din experinţa ei de a face parte dintr-un program de educaţie financiară şi despre cum o vor ajuta noţiunile dobândite să facă alegeri financiare mai sănătoase.

"Munca bibliotecarilor în comunităţile rurale şi implicarea acestora în facilitarea serviciilor de educaţie financiară îşi arată rezultatele. Proiectul nostru şi impactul său, dovedite de prezentul raport de cercetare confirmă şi utilitatea şi încrederea în viitoarele decizii financiare, pe care le vor lua participanţii. Ne arată şi o creştere a gradului de conştientizare a situaţiei lor financiare. Susţinerea noastră trebuie continuată şi extinsă, pentru ca un număr cât mai mare de români, mai ales cei din mediile vulnerabile, să devină mai eficienţi, protejaţi şi alfabetizaţi digitali în interacţiunile lor financiare, a afirmat Claudiu Gherman, Manager de proiect , Fundaţia Progress

Cea de-a treia ediţie a EduFinFest şi-a propus să aprofundeze cum putem face alegeri financiare mai sănătoase pentru noi, cu scopul de a ne crea pe termen lung o viaţă mai bună. Totul în contextul în care un studiu realizat de către Cult Market Research la cererea BCR, în 2023, arată că principala îngrijorare a românilor (61%) în acest moment este apariţia unei situaţii neprevăzute, a cărei rezolvare implică cheltuirea unei sume de bani de care nu dispun.

Proiecte, precum Şcoala de Bani din Bibliotecă, contribuie la introducerea noţiunilor de educaţie financiară în medii unde accesul la educaţie este poate redus.

"Inteligenţa financiară se învaţă. Ştim că avem nevoie de educaţie financiară, şi tocmai de aceea, prin Şcoala de Bani, încercăm de mai bine de 8 ani să ajutăm România să aibă o relaţie mai bună cu banii, pentru a ne atinge adevăratul potential ca ţară. De la acest gând am pornit şi când am dat startul proiectelor de educaţie financiară, indiferent că vorbim despre proiecte dezvoltate de noi sau prin parteneriate. Suntem mândri să susţinem programul Şcoala de Bani din Bibliotecă şi să ajungem cu educaţia financiară în zonele rurale şi mic urbane din România, unde putem construi, în primul rând, capital de încredere. Parteneriatele strategice de acest gen sunt foarte importante pentru a duce mai departe misiunea noastră de a educa financiar cât mai mulţi români şi de a-i ajuta să facă alegeri financiare bune, pentru ei şi cei dragi din jurul lor", a afirmat Ionuţ Stanimir, Director de Marketing şi Comunicare la BCR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. exista esucatie financiara pentru oite pastori boieri si domnitori…

    s c c r e t 

    1. “educatie financiara”….

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb