BCR şi Erste Group finanţează Nala Renewables pentru achiziţia şi dezvoltarea unui parc de energie eoliană onshore de 99,2 MW

F.D.
Bănci-Asigurări / 19 august

BCR şi Erste Group finanţează Nala Renewables pentru achiziţia şi dezvoltarea unui parc de energie eoliană onshore de 99,2 MW

Nala Renewables, o platformă globală de investiţii în energie electrică şi regenerabilă şi producător independent de energie (IPP), a semnat un pachet de finanţare pentru achiziţia şi construcţia unui proiect de energie eoliană onshore de 99,2 MW, în România. Valoare totală a proiectului este de 214 milioane de euro, iar Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group AG finanţează şi oferă facilităţi auxiliare în calitate de creditori unici, conform unui comunicat de presă al companiei.

În plus, BCR are rol multiplu în tranzacţie, fiind Agent de Facilitate, Agent de Garanţii şi Banca Principală pentru gestionarea conturilor, asigurând totodată şi finanţarea facilităţii de TVA aferentă investiţiilor.

Parcul eolian a fost achiziţionat de la OX2, o companie lider în dezvoltarea şi construcţia de soluţii de energie regenerabilă care operează în Europa şi Australia. Aceasta este a treia achiziţie realizată de Nala în al doilea trimestru din 2024, în Europa Centrală şi de Est, iar Banca Comercială Română şi Erste Group Bank AG au acţionat în calitate de bănci finanţatoare.

Instituţiile financiare au fost asistate de firma internaţională de avocatură Clifford Chance, prin echipele sale din România şi Germania.

"BCR are un rol activ în promovarea tranziţiei către o economie verde şi suntem recunoscuţi ca principalul partener bancar pentru proiectele de energie regenerabilă dezvoltate în România. Colaborarea cu Nala Renewables, şi implicarea în această tranzacţie, arată expertiza pe care o avem în structurarea finanţărilor din energie, dar şi angajamentul ferm în sprijinirea securităţii energetice a Europei Centrale şi de Est. Susţinem construcţia unui viitor sustenabil şi evidenţiem, cu fiecare ocazie, rolul strategic al României ca hub de diversitate climatică şi energetică în regiune", a declarat Bogdan Cernescu, Head of Corporate Banking BCR.

"Erste Group s-a angajat să susţină tranziţia către sursele de energie regenerabilă, acest proiect fiind un pas important spre acest obiectiv. Suntem încrezători că acest proiect va fi o investiţie de mare succes pentru tranziţia energetică din România, dar şi pentru partenerii noştri şi pentru grup", a adăugat Ingo Bleier, Chief Corporates and Markets Officer al Erste Group.

Proiectul este situat în estul României, include 16 turbine eoliene Vestas V162-6,2MW şi implică o investiţie de 214 milioane EUR. Construcţia parcului eolian este estimată să înceapă în trimestrul 3 din 2024, iar punerea în funcţiune este planificată pentru prima jumătate a anului 2026. Acest proiect sprijină contribuţia Nala la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, cu o estimare a producţiei anuale de aproximativ 312 GWh energie verde, ceea ce înseamnă că parcul eolian va acoperi consumul de energie al aproximativ 51 000 de gospodării, contribuind la reducerea cu aproximativ 150.000 de tone a emisiilor de CO2 pe an.

"Suntem încântaţi că Banca Comercială Română si Erste Group au fost partenerii noştri de finanţare pentru acest proiect. Soluţiile constructive pe care ni le-au oferit au fost esenţiale pentru ca Nala să încheie această tranzacţie. Ne dorim să continuăm colaborarea cu Erste şi BCR, nu doar pentru acest proiect, ci şi pentru a da curs oportunităţilor viitoare de promovare a tranziţiei energetice", a declarat Will Herlinger, Director de Investiţii, Nala Renewables.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb