BCR vrea să depăşească BT Aegon şi are în vedere, inclusiv, achiziţia unui fond mai mic

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 martie 2008

BCR Fond de Pensii vrea să-şi consolideze poziţia pe piaţa pensiilor private obligatorii şi include ca opţiune achiziţia sau fuziunea cu un fond mai mic, astfel încât să ajungă pe primul loc între fondurile deţinute de bănci, a spus, recent, directorul executiv al societăţii, Simona Diţescu, citată de NewsIn.

După repartizarea aleatorie, BCR Fond de Pensii are 123.819 de participanţi şi o cotă de piaţă de 2,98% şi este urmată de BRD Fond de Pensii, cu 98.974 clienţi şi 2,38% din piaţă.

"BCR Fond de Pensii vrea să deţină primul loc între societăţile deţinute de bănci prin creştere organică cât şi, posibil, prin achiziţia unui alt jucător ori prin fuziune", a menţionat Diţescu, care a adăugat că intenţionează să depăşească BT Aegon, care are o cotă de piaţă de 3,16% şi 131.250 de participanţi, după repartizarea aleatorie.

Simana Diţescu a precizat că, în prezent, BCR Fond de Pensii se află în discuţii cu unii jucători din piaţă, fără a oferi mai multe detalii. "Totul se limitează la nivel de discuţii în prezent, în condiţiile în care norma care reglementează achiziţiile şi fuziunile între fonduri nu a apărut încă", a explicat Diţescu.

Ea a adăugat că în perioada următoare societatea va folosi toate mijloacele necesare pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă.

"Ne va fi greu să ajungem la nivelul fondurilor deţinute de asiguratori, însă, dorim să ocupăm primul loc în topul fondurilor care aparţin băncilor", a mai spus oficialul BCR Fond de Pensii.

Simona Diţescu a menţionat că fondurile de pensii obligatorii, în afară de primii doi-trei jucători din piaţă, vor trece printr-un proces de achiziţii şi fuziuni.

BCR Fond de Pensii, care administrează fondul BCR, este al doilea administrator de pe pilonul II care a anunţat oficial că este dispus să fuzioneze sau să cumpere un alt fond mai mic, după Omniasig Pensii Private.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie să aibă, cel puţin, 50.000 de participanţi după primii trei ani de la data constituirii ca să rămână pe piaţă.

În prezent, nu există un cadru legal care să reglementeze fuziunile sau preluările între fonduri, urmând ca norma privind fuziunile şi achiziţiile în acest sistem să fie lansată luna aceasta spre dezbatere publică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb