Bento raportează venituri din exploatare de 25,6 milioane de lei şi un profit net de 6,8 milioane de lei în primul trimestru din 2024

R.S.
Piaţa de Capital / 23 mai 2024

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento & Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento & Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 25,6 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creştere cu 201% comparativ cu T1 2023 şi un profit net de 6,8 milioane de lei, o apreciere cu 714% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Începutul de an continuă să fie unul bun la nivelul activităţii noastre operaţionale atât la nivel de venituri, cât şi de profit. Performanţa financiară din primele trei luni ale anului este în linie cu aşteptările noastre, luând în considerare contractele semnificative pe care le-am semnat în a doua jumătate a anului trecut şi care au generat o mare parte din venituri în primul trimestru din 2024. Prin urmare, în momentul de faţă menţinem bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta, care prevede venituri din exploatare de 78 de milioane de lei, EBITDA de 21,2 milioane de lei şi un profit net de 15,3 milioane de lei, deoarece preferăm să rămânem conservatori în estimări. Această abordare ne permite să gestionăm eficient resursele şi să ne concentrăm pe oportunităţile de creştere pe termen lung", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Divizia "Dezvoltare Software" (DEV) a contribuit cu 39% la veniturile din exploatare aferente primului trimestru din 2024, în timp ce divizia "IT, Infrastructură şi Cloud" (IT) a contribuit cu 61%. Din totalul veniturilor din exploatare, 95% au fost generate de cifra de afaceri, iar 5% de investiţiile în propriile produse software, mai exact dezvoltarea platformei software modulare integrate - Platforma Bento, potrivit comunicatului.

"Unul dintre atuurile noastre principale în dezvoltarea sustenabilă a companiei este reprezentat de investiţiile continue în dezvoltarea propriilor produse software. Prin aceste investiţii, menţinem o relaţie strânsă cu clienţii existenţi, dar şi extindem în mod constant portofoliul cu noi clienţi şi proiecte. Prin urmare, rezultatele obţinute în acest prim trimestru reflectă eforturile noastre susţinute de a livra servicii şi soluţii inovatoare şi de a ne adapta rapid la cerinţele pieţei. Totodată, demonstrează capacitatea noastră de a valorifica oportunităţile şi de a ne consolida poziţia pe piaţa de IT&C locală. Vom continua să implementăm această strategie deoarece ne oferă avantajul de a anticipa şi răspunde prompt nevoilor clienţilor noştri, asigurându-ne că produsele şi serviciile noastre sunt mereu la cele mai înalte standarde de calitate", a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru al Consiliului de Administraţie.

Evoluţia pozitivă a Bento a continuat după încheierea primul trimestru al anului, compania anunţând în lunile aprilie şi mai semnarea a două contracte semnificative cu o valoare totală de aproximativ 12,7 milioane de lei cu doi clienţi activi în sectorul energetic. Unul dintre cele două contracte prevede implementarea, configurarea şi personalizarea unor module noi din cadrul Platformei Bento. Conducerea Bento vizează ca în 2024 şi în anii ce urmează să promoveze propria platformă în rândul clienţilor existenţi şi potenţiali, deoarece prin intermediul acesteia poate valorifica mult mai bine cererea tot mai accentuată pentru soluţii informatice complexe din partea organizaţiilor, nevoia de personalizare a acestora la cerinţele specifice ale companiilor şi instituţiilor publice, precum şi interesul crescut pentru soluţii de digitalizare în cloud.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piaţă de aproximativ 171 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Imi place ca spun cinstit ca T1 e unul exceptional si atrag atentia si in raport si in comunicat ca actionarii sa se uite pe bugetarea lor si sa nu extrapoleze T1.

    Bine,investitorii vor citi titlurile,se vor repezi prin Ask si apoi cand vin rezultatele pe trimestrele urmatoare si scade actiunea o sa dea vina pe conducere.Ca n-au avut timp sa citeasca mai mult de doua randuri.

    De fapt de la raportarea contractelor semnificative cu Electrica si aia petroliera au zis ca in trimestrul asta se finalizeaza. 

    disponibilizare angajatii cu ctr perioada determ., reducere invest. produs propriu pt. ca s-a terminat proiectul grant european rezulta ca se pregatesc de o perioada cu dificultati

    1. Nu te-ai prins ca aia cu perioada determinata erau pe pfa inainte de proiectul european, i-au trecut pe salarii pt proiect si acum sunt din nou pe pfa…daca nu ma crezi uite-te pe istoricul cifrelor.

      Daca tu esti sigur de asta, sesizeaza DLAF ca e frauda cu fonduri. Din cum stiu eu ca procedeaza unii si chiar din cazuistica EPPO-Kovesi in Ro, ce spui tu e o practica, eu nu pot insa spune ca e cazul la Bento.Eu sunt multumit ca se adapteaza si pun frana cheltuielilor cand perspectivele devin cenusii.

      nu inteleg faza cu durata determinata, nu au proiecte suficiente sa ii angajeze pe nedeterminat? sau e faza aia ca aitistii prefera pfa/srl si de fapt sunt colaborari? nu cunosc domeniul va rog explicati

      Proiect cu fonduri nerambursabile.Scrii ca sa-l castigi ca faci aia si ailalta,ai nevoie de resurse .In IT asta inseamna oameni.Daca pui ca faci cu actualii ori nu atragi resurse din alta parte nu castigi proiectul.Oamenii sunt scriptic,din prieteni,eventual 1-2 pentru ceva hamaleala.La unele firme nu ridica nici salariul pe care-l iau scriptic pentru ca oamenii aia sunt colaboratori si iau bani pentru prestatii reale pe care oricum le fac.La altele li se cere parandarat.Proiectele europene stim ce valoare adaugata au,mare pe hartie si in realitate...Aici e si mai usor ca nu sunt preponderent cladiri,instalatii complexe,jonglezi cum vrei.La sfarsit ai dovedit ca ai atras resurse,adica ai dat sa manance in industria ta plus conexe si obtii viza ca ai luat banii conform proiectului.Cred ca realizezi ca in alta schema cine s-ar angaja pe perioada determinata cand stii si data la care se incheie chestia pentru care ai fost luat.

      ch.salariale 2023 24 milioane lei,iar in T1 4 milioane rezulta ca se subtiaza maioneza

    Raportarea va ajuta cotatia sa consolideze la 12.5 - 12.8 lei. Cotatia de 14 lei este doar o amintire frumoasa.

    Cred ca vor realiza BVC si atât, astfel ca motive de crestere a cotatiei nu vor mai fi. Anul trecut spuneau ca 2024 era asigurat de munca derulata in perioada 2022-2023 si ca lucreaza deja la ceea ce vor oferi in 2025-2026.  

    au anuntat ca se extind international, compania aceasta are un potential foarte mare cu produsele proprii pe care le vinde, vedem acum ca veniturile cresc si profitul la fel peste medie

    In catastife fac profit mare, in cont cash scade 50% la 4.5 m.

    Creantele se duc in fondul foarte mare de salarii pe masura ce se incaseaza. 

    Asta e pattern pus pe sigla firmei deja. 

    Se mai intreba lumea de ce dau dividende asa putin.

    Pai abia au de unde si 4 m si apoi fondatorii au completat prin vanzarea de procente bune din companie recent. Ca deh, ei aveau deja info despre guidance pe restul anului!  

    1. bravo pt scriere!

    Daca faci o medie a opiniilor zice ca e un business pe duca, nu la inceput de drum si care a confirmat constant, transparenti pe orice tema.

    Vindeti baieti, cumparam noi fraierii. 

    1. Azi au dus-o optimistii la 190 evaluare,sa notati asta!

      Majoritarii nu au reusit sa vanda cat au vrut la 11,2 mai ieri,altii s-au infipt azi in 14!Aia mai isteti care au luat de la majoritari au descarcat bucurosi de asa pleasca. 

    deci cei de la BENTO au cheltuieli cu personalul de 4.130.842 lei, pt. putin mai mult de 100 de angajati, iar/spre comparatie/ cei de la AST au cheltuieli cu personalul de 1.939.237 lei, pt. doar 31 de persoane > mai au si SOP > lucrurile au deraiat rau la AST

    2023 FY Client 1 33%,Client 2 28% pondere in CA,in Q1 2024 e probabil si mai si.Acum ca zic si ei ca s-a terminat cu clientii astia 2 urmeaza,pai urmeaza ce spun si ei printre randuri.

    Multumesc pentru FOMO creat la prima ora, care mi.a permis sa lichidez BENTO la un pret de 14 lei, foarte bun dupa parerea mea.

    Randament de 80%. Dintre cei 4 IT detinuti până acum 2 luni ( Bento, CC, AST si LIH) mai detin doar AST. 

    Eu cred ca 2025 va fi un an de sacrificiu, deoarece si.au propus anumite obiective, ale caror rezultate nu vor aparea imediat. 

    2024 traieste pe seama a ceea ce au lucrat in 2022-2023.

    Iar contractul lor cu DEER, care le.a produs o treime din businee, a fost "facilitat", se spune in piață, de tatal celui de.al doilea actionar - BODEA. Corneliu Bodea, om cu state vechi si cu ochi albastri, este, printre altele, presedintele unor Asociatii pe Energie din Romania si CEO al Adrem Invest, care se ocupa, deloc surprinzator, de digitalizarea retelelor electrice.  

    1. e clar atunci, cu asa un spate n-au nici un viitor

      s-au si terminat investiile in digitalizarea pe energie 

      sigur nici nu mai dezvolta nimic in viitor

      asta a fost, se inchide cosmelia 

      Daca veti cauta pe Google, veti observa ca ABBC Group, condusa de unchiul lui Bodea (al doilea actionar principal), la fel, cu ochi albastri, a apelat la serviciile Bento in ultimii doi ani.

      Odata ce ai un client mare din energie, acolo unde "te.au impins" tata si unchiul, nu ai cum sa nu raportezi foarte bine 1-2 ani. 

      Nu spun ca firma nu este ok, imi place ca sunt foarte corecti cu actionarii, dar este evident ca s.au folosit de sistemul de pile si relatii pentru anumite contracte, lucru pe care il fac si alte firme din IT.

      In multe dintre ele activeaza "fosti gradati" sau copiii acestora. Ca sa digitalizezi Min Justitiei, de exemplu, nu poti veni dim spuma marii 

      Salut MariusM

      ai pompat-o de m-a luat ameteala la toate articolele de pe bursa acum ca zici ca ai lichidat incepi sa scoti in evidenta nasoalele de acolo. super atitudine, uita-te in oglinda, cum te simti?

      corect

      da` stai sa vezi tot pe FOMO cu cat o sa caute sa le rascumpere

      si sunt multe la noi peste Bento in care sa bagi bani 

      jenanta atitudine > cei de la BENTO activeaza de mai bine de 10 ani, si nu de 1-2 ani ( te limitezi doar de cand sunt pe BVB ) > sunt buni la ce fac, nu-i plateste nimeni pe ochi frumosi/pile > contractul cu DEER a fost public, au castigat o licitatie, au avut oferta cea mai buna/ieftina pentru ca au oferit produsul software propriu. ETC.

      Numai aberatii de la dvs. 

      Nu sunt "nasoale", ci rezultatul unor "investigatii". Le.am pus o intrebare sensibila si la ultima conferinta online cu investitorii, la care s.au eschivat. Am avut unele semnale abia din februarie cand am discutat, intamplator, cu cineva care tocmai plecase de la ei.

    Cand o firma are operatiuni cu 25% mergine neta dar in schimb cashflow de firma cu 5% margine trebuie sa-ti pui macar niste intrebari.Dupa ce ti le pui si mai intrebi pe cate unul care stie din interior,afli ca sa ai contracte foarte mari si foarte rentabile cu doi clienti vine cu un cost.Si reprezentarea costului ala e ca parte din bani revin treptat in circuit,de pe unde au plecat.Ca doar nu s-au grabit baietii sa vanda 500k actiuni cand firma ar fi continuat-o cu belsugul.De aia si isi iau alibi si spun ca viitorul suna spart,sa nu le iasa vorbe.

    s-a terminat cu grantul de la stat>>>>cheltuielile cu salariile se muta puternic in alte cheltuieli de exploatare,la loc comanda

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb