BERD a acordat Aradului al treilea împrumut, în valoare de 20 de milioane de euro

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iulie 2016

În cartierele comuniste vor fi amenajate parcări supraterane

În cartierele comuniste vor fi amenajate parcări supraterane

Reprezentanţii Primăriei Arad şi cei ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au semnat, miercuri, acordul prin care municipalitatea arădenă primeşte un împrumut de 20.000.000 de euro pentru implementarea unui proiect privind regenerarea urbană a cartierelor comuniste.

Acesta este cel de-al treilea împrumut contractat de Primăria Arad în ultimii ani, primul fiind folosit pentru modernizarea transportului urban, iar cel de-al doilea pentru achiziţia de tramvaie moderne.

Documentaţia proiectului privind regenerarea urbană a fost prezentată pentru aprobare boardului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, apoi a fost aprobată în Consiliul Local Municipal, iar miercuri a avut loc semnarea contractului de finanţare.

În cadrul contractului de asistenţă financiară, municipiul Arad va beneficia şi de un grant pentru elaborarea strategiei de management integrat al parcărilor.

Proiectul privind regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecţii, Micălaca, Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătăţirea cadrului de viaţă în municipiul Arad, prin redefinirea şi modernizarea lucrărilor de urbanizare primară şi secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

"Proiectul privind regenerarea urbană este al treilea mare proiect din municipiul Arad şi ca dimensiune şi ca importanţă. Acest proiect se adresează cartierelor de blocuri unde avem peste 60.000 de locuitori. Prin acest proiect vom fluidiza traficul dintre blocuri, vom realiza un număr importat de parcări, pe o suprafaţă de peste 200.000 de metri pătraţi, vom realiza peste 40 de kilometri de trotuare, şi pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi vom realiza locuri de joacă pentru copii, cu regim închis. Pentru prima dată în istoria Aradului vom avea 9 parcări supraterane. Constructorul va prezenta timpul de execuţie, noi estimăm să avem maximum 3 ani", a precizat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, imediat după semnarea contractului de finanţare cu BERD.

În cadrul proiectului sunt definite şase mari zone pentru intervenţie: cartierul Aurel Vlaicu, partea stângă, respectiv la dreaptă a arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei şi strada Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa şi zona centrală.

Lucrările vor consta în amenajare spaţii verzi, locuri de joacă şi recreere, modernizarea căilor de acces şi a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

Până în 2020, cartierele comuniste ar trebui să aibă un aspect european, conform primarului Gheorghe Falcă.

Investiţiile totale sunt estimate la 50.000.000 de euro, iar 20.000.000 de euro provin dintr-un credit oferit de BERD.

Contractul de împrumut a fost semnat de către reprezentantul BERD pentru România şi Bulgaria şi primarul Gheorghe Falcă, iar suma de 300.000 de euro este oferită de către bancă drept sprijin pentru realizarea proiectului tehnic.

Potrivit înţelegerii cu BERD, împrumutul va fi rambursat în 18 rate semestriale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb