BERD a investit în AROBS Transilvania Software

A.I.
Piaţa de Capital / 16 iulie

BERD a investit în AROBS Transilvania Software

Victoria Zinchuk, BERD Romania: "Investiţia confirmă angajamentul nostru de a susţine sectorul IT local"

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit într-un pachet minoritar de acţiuni ale companiei de IT AROBS Transilvania Software, pentru a o susţine în implementarea strategiei sale de creştere regională în Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat al instituţiei financiare, relatează Agerpres.

Investiţia BERD a făcut parte dintr-o ofertă primară şi secundară de acţiuni în valoare totală de 38 milioane euro (189,3 milioane lei), subscrisă de investitori retail şi instituţionali.

Victoria Zinchuk, director al BERD Romania, a declarat: "Suntem foarte fericiţi să devenim unul dintre acţionarii minoritari ai AROBS. Această investiţie confirmă angajamentul BERD de a susţine sectorul IT local şi de a contribui la dezvoltarea unor astfel de afaceri în a deveni campioni regionali".

Voicu Oprean, fondatorul şi CEO-ul Arobs a spus: "Suntem foarte mândri să primim BERD ca investitor. Această tranzacţie creează valoare adăugată pentru AROBS, pentru industria de tehnologie din România şi pentru Bursa de Valori Bucureşti. Parteneriatul ne va ajuta să devenim mai rezilienţi, îmbunătăţind lichiditatea şi crescând atractivitatea, competitivitatea şi prezenţa noastră pe pieţele internaţionale".

Fondată în 1998 de Voicu Oprean, AROBS oferă servicii de dezvoltare de software în industriile auto, marină, aerospaţială, sănătate, turism, HoReCa şi fintech printre altele. Compania a fost listată pe Piaţa secundară AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în decembrie 2021 şi transferată pe Piaţa Principală în septembrie 2023.

Aproximativ 80-90% din fondurile obţinute prin majorarea de capital vor fi folosite pentru a sprijini strategia de achiziţii a AROBS, susţinând compania în a deveni un lider regional prin accesarea de noi pieţe, diversificarea riscurilor la nivel internaţional şi reducerea concentrării clienţilor. Restul fondurilor atrase vor fi utilizate pentru capital de lucru şi pentru a susţine creşterea organică a companiei.

Investiţia va contribui la îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor AROBS, prin creşterea capitalului liber tranzacţionat la Bursa de Valori Bucureşti de la 22% (pre-ofertă) la aproximativ 40%, ajutând compania să atragă investitori locali şi internaţionali pe termen lung.

BERD a început colaborarea cu AROBS în 2008, oferind companiei sprijin printr-un proiect de consultanţă pentru un produs utilizat în managementul flotei auto. În 2014-2015, Banca a oferit companiei expertiză internaţională pentru a sprijini planificarea strategică a AROBS, precum şi dezvoltarea sa organizaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb