BERD şi Startup Wise Guys anunţă un parteneriat pentru dezvoltarea unui accelerator de fintech pentru România

G.U.
Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2022

BERD şi Startup Wise Guys anunţă un parteneriat pentru dezvoltarea unui accelerator de fintech pentru România

Startup Wise Guys (SWG), unul dintre cele mai mari acceleratoare şi fonduri de investiţie din Europa, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă lansarea unui nou accelerator pentru startup-uri destinat zonei fintech, se arată într-un comunicat de presă. Până la 10 startup-uri selectate vor primi investiţii de până la 90 000 EUR, cu posibilitatea de a primi o altă investiţie ulterior. Startup-urile selectate vor lucra cu echipa SWG, cu experţi fintech precum şi cu reprezentanţi ai BERD, timp de 5 luni, într-un accelerator intensiv. Programul şi investiţia vizează un spectru larg de verticale financiare, cum ar fi proptech, insurtech, analytics, regtech şi securitate cibernetică.

Domeniul investiţiilor cu capital de risc este în continuă creştere în România, volumul total al tranzacţiilor depăşind în 2021 pragul de 100 de milioane de euro pentru prima dată. Datorită recentelor evaluări de tip unicorn pentru startup-urile FintechOS şi elrond, interesul pentru cultura startup-urilor ce activează în acest domeniu este în continuă creştere. Asemenea efectului Skype care a dus la un val de inovaţii în zona startup-urilor din Estonia, România este pregătită să devină un jucător global. Startup Wise Guys îşi continuă concentrarea asupra investiţiilor cu impact în pieţele emergente şi defavorizate, iar BERD îşi continuă misiunea de a sprijini noile dezvoltări în CEE.

Potrivit sursei citate, programul fintech al SWG din Bucureşti va fi condus de expertul InsurTech Juan Alonso-Villalobos (Spania) şi fondatorul de startup/consultantul de business Răzvan Suta (România), cu sprijinul mai multor veterani fintech, precum Omer Unsal (Turcia) şi Jevgenijs Kazanins (Letonia). Programul de accelerare va urmări identificarea product-market fit, strategiilor de vânzări şi internaţionalizare, creşterea companiei şi a echipelor, scalare, dezvoltare de produs şi strângerea de fonduri. Startup-urile selectate vor participa la o combinaţie de module online şi în persoană, sesiuni de sprint şi mentorat 1:1.

Termenul limită de aplicare este 2 iunie, iar programul va începe în 27 iunie şi va dura până în noiembrie 2022.

''După ce am investit în aproape 50 de startup-uri fintech, am asistat la talente uimitoare din regiune şi la impactul pe care aceste startup-uri îl pot avea asupra economiei digitale. Acest lucru este susţinut de apetitul mare al investitorilor - deja am văzut două exit-uri de la startup-uri fintech din portofoliul nostru şi o serie de runde A şi B. Am ales România pentru cel de-al cincilea program fintech pentru că este o ţară despre care credem că este pregătită pentru o creştere în ecosistemul de startup-uri în următorul deceniu. Facem acest lucru în parteneriat cu BERD, după o colaborare de succes în ultimul program fintech din Vilnius, Lituania''. - a menţionat Cristobal Alonso, CEO global al SWG.

''Suntem încântaţi să continuăm colaborarea cu SWG pentru dezvoltarea ecosistemului fintech în Europa Centrală şi de Est. Sprijinul TaiwanBusiness- Fondul de cooperare tehnică al BERD- a fost esenţial pentru a permite implementarea de tehnologii noi şi pentru stimularea inovaţiei şi creşterii în ţările în care BERD operează. Sprijinirea dezvoltării digitale este o parte cheie a strategiei pe termen lung a BERD. Prin urmare suntem încântaţi să extindem activităţile din Bucureşti prin parteneriatele noastre şi programul Star Venture al BERD, lansat în România luna trecută.'' - a declarat Alex Pivovarsky, Directorul Echipei de Dezvoltare a Pieţelor Financiare şi de Capital al BERD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb