Bergenbier şi ParkLake susţin "Trash into Art", o instalaţie realizată din PET-uri reciclate

T.B.
Companii / 21 septembrie 2023

Bergenbier şi ParkLake susţin "Trash into Art", o instalaţie realizată din PET-uri reciclate

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, lansează în parteneriat cu ParkLake Shopping Center expoziţia "Trash into Art", o instalaţie realizată din PET-uri de către artistul Sergiu Chihaia, potrivit unui comunicat al Bergenbier, remis redacţiei.

Expoziţia, care este disponibilă în centrul comercial ParkLake, în aer liber (lângă accesul dinspre parc), până în 9 octombrie, promovează reciclarea prin transformarea plasticului în artă. Instalaţia creată de artistul plastic Sergiu Chihaia, cu suportul lui Daniel Nicolescu, absolvent UNArte, reprezintă o tablă de şah, pe care se află piese construite integral din sticle PET, furnizate de către producătorul de bere, se mai arată în comunicat.

"Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija pentru mediul înconjurător şi pe lângă eforturile susţinute de a reduce cantitatea de plastic pe care o punem pe piaţă, vizăm şi acţiuni de conştientizare şi educare a consumatorilor. Prin acest parteneriat cu ParkLake Shopping Center atingem exact această zonă şi ne bucurăm că am putut susţine o instalaţie semnată de un artist român", a punctat Monica Constantin, Legal and Corporate Affairs Director Bergenbier S.A, potrivit comunicatului.

"Trash into Art" este o instalatie interactiva, vizitatorii putand inclusiv sa joace o partida de sah cu piesele confectionate din PET-uri reciclate. Mesajul pe care artistul il transmite este acela de transformare, dar si de reflectare a impactului pe care oamenii il au asupra mediului inconjurator. In cele din urma, fiecare poate contribui la arta prin reciclare, o actiune pe cat de simpla, pe atat de importanta, informează compania.

"Trash into Art" este o instalaţie interactivă, vizitatorii putând inclusiv să joace o partidă de şah cu piesele confecţionate din PET-uri reciclate. Mesajul pe care artistul îl transmite este acela de transformare, dar şi de reflectare a impactului pe care oamenii îl au asupra mediului înconjurător. În cele din urmă, fiecare poate contribui la artă prin reciclare, o acţiune pe cât de simplă, pe atât de importantă.

"Prin munca mea trag un semnal de alarmă asupra abundenţei gunoiului, dar includ şi mesaje de speranţă, optimism şi bucurie, aşa cum este instalaţia actuală, unde invit oamenii să joace o partidă de şah cu piesele construite din PET-uri reciclate de bere. Cred că se poate da şah mat poluării prin reciclare, o acţiune prin care putem face inclusiv artă. De altfel, reciclarea e o artă, şi îi îndemn pe toţi să fie artiştii care susţin mediul înconjurător", a adăugat Sergiu Chihaia, se mai arată în comunicat.

Sergiu Chihaia este sculptor, textilist şi designer iar în ultima perioadă este tot mai atras de instalaţii menite să atragă atenţia asupra impactului negativ pe care omul îl are asupra mediului înconjurător: natura sufocată de plastic, de reziduri şi deşeuri, potrivit sursei citate. Arta lui Sergiu Chihaia este un manifest şi un imbold spre schimbări comportamentale individuale şi sociale, transmite compania.

Daniel Nicolescu este absolvent UNArte, departamentul modă, iar în prezent activează în domeniul artelor plastice şi design vestimentar, transmite Bergenbier.

Iniţiativa "Trash into Art" susţinută de Bergenbier S.A, în parteneriat cu ParkLake Shopping Center, face parte din direcţia de responsabilitate a producătorului de bere, prin care vizează trei piloni importanţi: oamenii, mediul şi consumul responsabil de alcool - evidenţiaţi în cadrul platformei lansate anul trecut, prieteniresponsabili.ro, aşa cum se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb