Biden se întâlneşte cu Mugur Isărescu?

A.S.
Politică / 21 mai 2014

Biden se întâlneşte cu Mugur Isărescu?

Surse politice au declarat pentru ziarul BURSA, înainte de aterizarea lui Joe Biden la Bucureşti, că oficialul american vine să-i ureze succes lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale

Vicepreşedintele american Joe Biden se va întâlni astăzi cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, potrivit unor surse politice, dar şi informaţiilor publicate astăzi în media.

Ziarul BURSA a anunţat, încă dinainte ca Joe Biden să sosească în ţara noastră, că oficialul va avea o întâlnire cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Surse politice ne-au declarat mai în glumă, mai în serios, înainte de aterizarea vicepreşedintelui american la Bucureşti, că oficialul american vine în România să-i ureze succes lui Mugur Isărescu la alegerile prezidenţiale.

---

Marti 20.05.2014, ora 00.00:

Conflictul din Ucraina şi lupta împotriva corupţiei de la noi din ţară vor fi principalele puncte de discuţie ale vicepreşedintelui american Joe Biden cu autorităţile noastre. Domnia sa va avea discuţii atât cu preşedintele Traian Băsescu, dar şi cu premierul Victor Ponta şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Surse politice ne-au declarat că, prin această vizită, SUA vrea să-şi ia anumite măsuri de siguranţă, unele privind NATO, într-o posibilă escaladare a conflictului din Ucraina, altele privind relaţiile bilaterale dintre SUA şi România.

"O componentă importantă a acestei vizite este imaginea. După eşecul cu Crimeea, americanii vor să arate acum că sunt activi. Dar ce fac ei acum e mai mult imagine decât acţiune", ne-au mai spus sursele.

O altă temă importantă în vizita lui Joe Biden este combaterea corupţiei de la noi din ţară. Sursele susţin: "SUA vrea să arate că este cu noi, fie că vrem sau nu, în reluarea acţiunilor de diminuare a corupţiei până la cote inofensive pentru buna funcţionare a statului de drept. Vrea, de asemenea, să demonstreze că este alături de noi în eforturile de relansare economică şi că România este o destinaţie sigură pentru investiţiile americane dacă se respectă diminuarea corupţiei".

Recent, Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a declarat că România a făcut progrese imense în combaterea corupţiei, după cum s-a văzut în ultima perioadă, şi este important ca momentul acesta să nu se piardă. Duane Butcher a menţionat: "Un alt motiv al vizitei vicepreşedintelui american este să încurajeze România să se concentreze pe eforturile de combatere a corupţiei, să aibă instituţii independente puternice şi un bun mediu de afaceri. Vrem să reflectăm faptul că România a făcut progrese imense şi, de fapt, a ajuns un model pentru ţările din regiune în ce priveşte lupta împotriva corupţiei, după cum am văzut în ultima perioadă. Este important ca momentul acesta să nu se piardă, iar eforturile de combatere a corupţiei să continue".

Vizita vicepreşedintelui american a fost subiect de dispută între preşedinte şi premier. Dacă Administraţia prezidenţiala a anunţat recent că preşedintele Traian Băsescu l-a invitat pe vicepreşedintele SUA să facă o vizită în România, premierul Victor Ponta a declarat că a discutat telefonic cu Joe Biden şi că acesta l-ar fi întrebat dacă ar fi bine să viziteze România.

Joe Biden va mai vizita Cipru, pentru discuţii, în special despre criza din Ucraina. Într-un comunicat de presă, Casa Albă aprecia că, în cursul acestui miniturneu în România şi Cipru, "vicepreşedintele Biden va discuta cu liderii celor două ţări despre reacţiile comunităţii internaţionale la intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina şi la acţiunile destabilizatoare ale Moscovei". De asemenea, conform aceleiaşi surse, vicepreşedintele Biden va avea discuţii şi despre necesitatea aprofundării legăturilor economice cu România şi R. Cipru, în special în cadrul Acordului de liber-schimb SUA-UE, aflat în curs de negociere.

Joe Biden s-a mai aflat la Bucureşti în octombrie 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb