BILKA vrea să se extindă în fostul spaţiu sovietic

ROXANA ROŞU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 1 august 2013

BILKA vrea să se extindă în fostul spaţiu sovietic

Producătorul de învelitori metalice (ţiglă metalică) BILKA Steel a înregistrat în primele 6 luni ale acestui an o cifră de afaceri de 31 milioane lei, în creştere cu peste 28% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012. Pentru sfârşitul lui 2013, oficialii BILKA estimează o creştere similară cu cea din prima jumătate a anului, cu vânzări de aproximativ 3 milioane mp de ţiglă metalică. Tot pentru viitor, proprietarul BILKA, domnul Horaţiu Ţepeş, are în vedere extinderea în fostul spaţiu sovietic.

Domnia sa ne-a precizat: "Din 2011, oamenii au început să mai construiască, în ciuda crizei imobiliare din întreaga ţară. În România, oamenii au nevoie de locuinţe, iar cererea încă există. Piaţa imobiliară este însă selectivă. Ne-am inspirat mult din Polonia, care are o piaţă matură. Vom avea creştere de 3-5%, însă această valoare va stagna din cauza preţului scăzut la oţel. Pentru noi, profitul este mai important decât cota de piaţă".

Anul trecut, BILKA Steel a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 74 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de 2011. Conform studiilor oficiale, BILKA Steel a avut anul trecut o cotă de 15% din piaţa de ţiglă metalică. Piaţa autohtonă de învelitori metalice s-a ridicat anul trecut la 66 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 3% faţă de anul precedent.

Pentru BILKA Steel, din punct de vedere al dezvoltării, Capitala este o zonă foarte importantă, fiind urmată de Bucovina.

BILKA Steel a realizat an de an cu investiţii în mijloace de producţie şi în divesificarea gamei de produse. Horaţiu Ţepeş, proprietar BILKA Steel, a declarat: "De-a lungul timpului, din 2007 de când am demarat activitatea la BILKA Steel şi până în prezent, am investit permanent în dezvoltarea companiei. Pentru ca în 2012 să putem vinde peste 2 milioane de mp de tiglă metalică, efortul investiţional s-a ridicat la peste 5,5 milioane de euro".

Încă din 2007 când BILKA era importator de acoperişuri metalice şi mai târziu, în 2008, când compania a devenit producător, au fost înregistrate creşteri substanţiale an de an.

Proprietarul BILKA a menţionat: "Am încheiat 2007 cu 2 milioane de lei şi cu doar 2 angajaţi, iar după 5 ani am ajuns la 74 milioane lei şi la un număr de 64 de angajaţi. Premisele acestei creşteri au stat în planul de investiţii şi în abordarea corectă a afacerii cu privire la distribuitori şi la clientul final, însă a fost foarte importantă şi resursa umană". Media de vârstă a echipei de vânzări este de 27 de ani.

Oficialii BILKA ne-au precizat că au un credit bancar, de la o singură bancă, în valoare de aproximativ 1 milion jumatate de euro. De asemenea, au apelat la fonduri europene, având două dosare închise şi două dosare în derulare.

La finalul lui 2012, BILKA Steel a ajuns să-şi vândă produsele la nivelul ţării prin intermediul a 500 de dealeri stabili. "Anul trecut am avut clienţi direcţi aproximativ 1300 de companii, iar pentru acest an ne propunem dezvoltarea reţelei de distribuţie, însă asta doar în anumite zone ale ţării, unde credem că putem avea o poziţie mai bună", a mai spus Horaţiu Ţepeş.

BILKA STEEL a avut în 2012 afaceri de 74 milioane de lei. Pe lângă producătorul BILKA STEEL, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi BILKA Transilvania cu sediul în Cluj se ocupă de distribuţia şi montajul produselor marca BILKA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt si vor fii nr 1 pe piata romaneasca de invelitori !! Bravo lor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb