Binance Research: Capitalizarea totală a pieţei creşte cu 40%

F.D.
Piaţa de Capital / 14 martie

Binance Research: Capitalizarea totală a pieţei creşte cu 40%

Binance Research prezintă tendintele lunii în cripto, iar februarie 2024 a fost o lună excepţional de puternică pentru criptomonede, cu o creştere de 40% a capitalizării totale de piaţă, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Lansarea ETF-urilor cu Bitcoin spot în SUA, în ianuarie, a fost un succes până acum, continuând să atragă capital către piaţa criptomonedelor. Analiza datelor privind fluxul ETF din februarie dezvăluie un aflux net consistent de peste 4,9 miliarde de dolari, ieşirile Grayscale înregistrând scăderi notabile, comparativ cu ianuarie. În săptămânile următoare, piaţa se aşteaptă să se concentreze pe potenţialele ETF-uri cu Ethereum spot, deşi aprobarea lor rămâne incertă.

Toate cele 10 criptomonede de top au înregistrat câştiguri notabile ale preţurilor în februarie, reflectând tendinţa ascendentă a pieţei. DOGE, BTC şi ETH au fost în frunte cu câştiguri lunare de 46%, 45,5% şi, respectiv, 44,5%. Apetitul speculativ crescut indus de condiţiile de piaţă optimiste tinde să beneficieze monedelor meme, aşa cum se vede în performanţa principală a preţului lui DOGE şi alte monede populare, cum ar fi SHIB, BONK, PEPE şi WIF.

BTC a rămas în centrul atenţiei, încheind luna la un nivel de preţ de 62.500 de dolari, la doar 10% distanţă de maximul istoric de 69.000 de dolari.

Finanţe descentralizate (DeFi)

Pe măsură ce piaţa generală a crescut, valoarea totală blocată (TVL) în DeFi a cunoscut, de asemenea, creşteri semnificative pe parcursul lunii februarie, închizând-o cu un câştig lunar de 50%. Printre primele 10 lanţuri ca TVL, Ethereum a fost deosebit de solid, cu o creştere de 57%, în timp ce restul au înregistrat câştiguri mai modeste, cuprinse între 20% şi 30%.

De remarcat, volumul de tranzacţionare al derivatelor DeFi a înregistrat un nou maxim lunar istoric de 208 miliarde de dolari, o creştere de 62% faţă de ianuarie. Această creştere a volumului de tranzacţionare al derivatelor nu numai că semnifică revenirea activităţii de speculaţie pe piaţă, dar reflectă şi creşterea infrastructurii derivatelor DeFi în ultimii ani.

Piaţa NFT a rămas relativ stabilă pe tot parcursul lunii februarie 2024, volumul lunar de tranzacţionare crescând cu 3,3% faţă de ianuarie, la 1,23 miliarde de dolari. Pandora, prima colecţie NFT care foloseşte standardul ERC404, pare să fi atras atenţia. Lansată pe 2 februarie, aceasta a încheiat luna cu un volum de vânzări de 147 de milioane de dolari, cel mai mare dintre toate colecţiile. ERC404 este un standard experimental neoficial de token care îşi propune să combine caracteristicile tokenurilor fungibile şi ale NFT-urilor.

În ceea ce priveşte volumele vânzărilor de NFT pe principalele blockchain-uri, Ethereum a înregistrat o creştere de 55% în februarie, în timp ce Bitcoin a înregistrat o scădere de 10%, continuând încetinirea din ianuarie. Polygon a inversat o mare parte din creşterea sa de volum din luna precedentă, închizând luna februarie cu o scădere lunară de 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb