BioAge vrea să atragă 158 de milioane de dolari prin IPO

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie

Dezvoltatorii de medicamente au strâns două miliarde de dolari în acest an prin IPO-urile derulate

Dezvoltatorii de medicamente au strâns două miliarde de dolari în acest an prin IPO-urile derulate

English Version

Dezvoltatorul de terapii pentru obezitate va derula şi un plasament privat

BioAge Labs Inc., companie americană de biotehnologie în stadiu clinic care dezvoltă terapii pentru obezitate şi boli metabolice, încearcă să strângă aproximativ 158 de milioane de dolari prin oferta sa publică iniţială (IPO) şi un plasament privat, anunţă Bloomberg.

Compania, care produce medicamente pentru obezitate, oferă 7,5 milioane de acţiuni la un preţ de 17-19 dolari/titlu, potrivit documentelor depuse săptămâna trecută la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse din SUA (SEC).

Separat, Sofinnova Venture Partners XI LP, un acţionar existent, este aşteptat să cumpere acţiuni în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari la preţul IPO, într-un plasament privat.

Dacă este luat în calcul vârful intervalului de preţ al IPO, BioAge ar avea o valoare de piaţă de aproximativ 587 de milioane de dolari, pe baza acţiunilor în circulaţie listate, conform documentelor înaintate SEC.

BioAge, cu sediul în Richmond, California, a avut o evaluare de 394 de milioane de dolari după ce a strâns 194 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare Seria D care a avut loc în februarie, potrivit furnizorului de date PitchBook.

Acţionarii de top ai companiei sunt cofondatorul şi directorul executiv Kristen Fortney, care controlează 9,8% din aceasta, şi entităţile afiliate la Andreessen Horowitz şi Khosla Ventures, cu 9,4%, respectiv 8%, notează sursa citată.

Oferta publică iniţială a BioAge este condusă de Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, Jefferies Financial Group Inc. şi Citigroup Inc. Compania intenţionează să-şi listeze acţiunile pe piaţa Nasdaq, sub simbolul "BIOA".

Conform Bloomberg, după o serie de tranzacţii "lipsite de strălucire", industria biotehnologiei are noi debutanţi pe piaţa IPO. Dezvoltatorii de medicamente care au strâns peste 10 milioane de dolari în ofertele publice iniţiale din SUA, în acest an, au avut evoluţii negative în majoritate, şase dintre cele 11 firme listate scăzând sub preţurile de debut. Scăderea medie a acţiunilor tranzacţionate a fost de 45% sub preţul ofertei, arată datele Bloomberg.

Pe lângă BioAge, MBX Biosciences Inc. va încerca să contracareze tendinţa descendentă, bancherii şi avocaţii din industrie spunând că reacţia pieţei la următorul lot de listări va semnala dacă alte companii de profil pot realiza acest lucru în 2024 sau la începutul lui 2025.

Dezvoltatorii de medicamente au strâns două miliarde de dolari în acest an prin IPO-urile derulate până la data de 3 septembrie, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar a scăzut proporţia industriei în veniturile IPO din SUA, arată sursa citată.

Indicele Nasdaq Biotech a câştigat 9,6% în acest an, alimentat de boom-urile unor jucători mai mari, precum Regeneron Pharmaceuticals Inc. şi Alnylam Pharmaceuticals Inc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb