Birourile de vot s-au deschis în Ucraina pentru alegerile parlamentare anticipate

E.D.
Internaţional / 26 octombrie 2014

Actualizare 12:00 Preşedintele ucrainean a mers în estul separatist al Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a mers duminică în estul separatist prorus în timp ce ţara alege un nou Parlament, un scrutin boicotat în teritoriile controlate de rebeli.

"Am ajuns la Donbas", bazinul minier care include regiunile rebele Doneţk şi Lugansk, a scris preşedintele pe contul său de Twitter, publicând o fotografie cu el la bordul unui elicopter, în uniformă de camuflaj.

Soţia preşedintelui, Marina Poroşenko, a votat singură, într-o secţie de votare din centrul Kievului, explicând presei că acesta este la Donbas, "pentru a urmări desfăşurarea votului" organizat în teritoriile controlate de forţele ucrainene, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Votul nu are loc însă în zonele controlate de rebeli şi aproximativ trei milioane de alegători nu vor putea participa la scrutin, din cei cinci milioane cât numără regiunile Doneţk şi Lugansk.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al preşedintelui a declarat că Poroşenko va vota la Kiev în cursul după-amiezii.

---

Birourile de vot s-au deschis, duminică, la ora 08.00 (08.00 ora României) în Ucraina pentru alegerile anticipate care ar urma să ofere o majoritate largă forţelor prooccidentale, potrivit presei internaţionale.

Scrutinul, convocat de preşedintele Petro Poroşenko, este umbrit de conflictul dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din est. Aproximativ cinci milioane de alegători, dintre cele 36 de milioane de locuitori, sunt excluşi de la vot deoarece locuiesc fie în Crimeea, anexată în martie de Rusia, fie în zona controlată de rebeli în est.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 04.00 GMT (08.00 ora României) şi se vor închide la ora 18.00 GMT (20.00 ora României).

Partidul preşedintelui Poroşenko este considerat marele favorit, creditat de sondaje cu 30 la sută din voturi.

El va trebui probabil să se alieze cu una sau mai multe formaţiuni prooccidentale, în special cu cea a populistului Oleg Liaşko şi cea a premierului Arseni Iaţeniuk. Unele dintre aceste liste sunt favorabile unei ofensive decisive împotriva separatiştilor, sprijiniţi de forţele ruse, potrivit Kievului şi NATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb