Bitcoin înregistrează cel abrupt declin săptămânal din 2015

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 16 iunie 2017

Bitcoin înregistrează cel abrupt declin săptămânal din 2015

Moneda digitală a fost pe cale să înregistreze cel mai mare declin săptămânal din ultimii doi ani. După ce a urcat brusc la o valoare maximă de 3.000 de dolari, bitcoinul a suferit un regres uluitor spre sfârşitul lunii, conform MarketWatch.

Bitcoin a scumpit valoarea de piaţă de 10 miliarde de dolari de la începutul săptămânii, potrivit CominMarketCap, care urmăreşte valoarea monedelor digitale. Bitcoin BTCUSD +2,62% a scăzut cu 18,5% în ultima săptămână, până la valoarea de 2.317 USD, care va marca cea mai abruptă scădere săptămânală din 16 ianuarie 2015, potrivit WSJ Market Data Group. Reducerea de mai mult de 15% a zilei de joi ar reprezenta cea mai mare scădere de o zi de la 14 ianuarie 2015.

Retragerea pentru bitcoin, în scădere cu 20% la 2,0761 dolari, coincide cu o scădere în sectorul tehnologic XLK de -0,45%, care s-a încheiat pentru patru din ultimele cinci sesiuni de tranzacţionare pentru Facebook -0.05%, Apple -0.76%, Amazon.com +3.08%, Netflix Inc. -0.53% şi Google-parent Alphabet Inc. -0.78 %, GOOGL -0,81%, cunoscuţi pe Wall Street ca acţiuni FAANG, înregistrând retrageri record.

Moneda mai are de făcut paşi până la acceptarea largă, având în vedere că în martie, Comisia pentru valori mobiliare şi burse a respins o pereche de fonduri care ar fi fost susţinute de un bitcoin, invocând o lipsă de supraveghere şi transparenţă. Scăderea a condus la coborârea indicelui Nasdaq la -0,63%, Nasdaq Composite la -0,53%, S&P 500 SPX la -0,32% şi Dow Jones Industrial Average la 0,19%.

Bitcoin, ethereum, litecoin sunt susţinute de aşa-numitul blockchain, o reţea peer-to-peer, care înregistrează şi verifică tranzacţiile. Ethereum şi moneda sa cunoscută ca eter, ameninţă să depăşească cifra de afaceri pe valoarea de piaţă, înregistrând o scădere bruscă zilnică de 10,6%, potrivit datelor de pe site-ul monetar digital Coindesk.com. Cu toate acestea, în ultima săptămână, eterul a crescut cu 21%.

Pe măsură ce activele au crescut, analiştii Wall Street au sunat clopotele de alarmă, în frunte cu Morgan Stanley, statuând cazul în care criptocurrency-ul se poate ridica justificat până va fi reglementat. Morgan Stanley a explicat: "Nu este clar de ce criptocurrency-urile se apreciază atât de repede, în afară de aprecierea însăşi, care atrage mai multe speculaţii împotriva unei abilităţi potenţiale ineficiente de a vinde".

Un observator al bitcoin, Yves Lamoureux, prezice că moneda ar putea atinge valoarea de 25.000 de dolari, potrivit MarketWatch. El estimează că bitcoin poate totodată să scadă cu 22% până la 1.800 de dolari. Acesta a adaugat: "Credem că Bitcoin valorează mai mult de 1.800 de dolari, conform modelului nostru din această etapă, deci e timpul să ne retragem şi să rămânem lichizi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb