Bittnet Group, grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, intră într-o nouă fază de dezvoltare, odată cu intrarea în acţionariat a Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi a fondului de investiţii în curs de autorizare Agista, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, odată cu încheierea cu succes în luna martie a unei majorări de capital Bittnet Group, în valoare de 32 milioane lei, grupul are o nouă structură de acţionariat. Astfel, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră, Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi Agista. "După înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%. Acest moment marchează un nou prag de maturitate în viaţă noastră iar aportul acestora se va simţi şi la nivel de guvernanţă. Această ocazie aduce şi o schimbare în priorităţile noastre şi anume o atenţie sporită pentru creşterea profitabilităţii. Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.
"Cum poate Impetum Group să ajute în această construcţie? Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat, care înţelege şi valoarea intrinsecă a acestei companii, dar şi lucrurile care pot fi îmbunătăţite. Vom acţiona ca investitor "punte" între structura de retail cu care a pornit la drum compania şi investitorii instituţionali spre care ne îndreptăm, atunci când compania va fi suficient de mare şi profitabilă pentru a intra pe "radarele" lor. Suntem mai mult decât orice investitor individual de până acum şi probabil mai puţin decât orice investitor instituţional pe care îl ţintim pentru următorii 3-5 ani sau, cu alte cuvinte, credem că suntem exact ceea ce are nevoie compania acum, în această tranziţie, în drumul ei spre relevanţă", a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.
Angajamentul Bittnet Group la trecerea pe piaţa principală a BVB era de creştere accelerată până la 500 milioane LEI până la finalul lui 2024, urmată de schimbarea focusului către profitabilitate. Profitabilitatea devine însă o prioritate pentru Bittnet Group încă din acest an, fapt ce se regăseşte în bugetul supus votului acţionarilor în 27 aprilie, precizează comunicatul.
"Personal cred nu doar că ţinta de creştere propusă până acum va fi de depăşită în curând, dar şi că Bittnet Group poate ajunge la vânzări totale de peste 1 miliard LEI în următorii 3 ani. Creşterea Bittnet va fi de două tipuri: creşterea organică, generată de produsele companiilor din grup şi creşterea rezultată din tranzacţii M&A. M&A-urile, urmate de implementarea sinergiilor în grup au potenţialul să genereze o creştere exponenţială. Rolul nostru ca investitor ancoră este să ajutăm la accelerarea ritmulului de creştere a companiei, prin acces la resurse financiare şi implicare strategică activă. Investiţia în Bittnet Group exemplifică teza de investiţii Agista - participaţii minoritare în companii cu potenţial mare de creştere, cu management performant, care au demostrat capacitate de a livra creşteri", a spus Nicolae Kovacs, CEO Agista.
Din diverse motive de reglementare şi birocraţie, toate ofertele de obligaţiuni din România au fost derulate ca plasamente private. Acest mecanism are avantajul de a permite derularea mai rapidă, dar vine la pachet cu o restrângere semnificativă a numărului de investitori cărora le poate fi adresată oferta, sau cu interdicţia de a face publicitate. Ca urmare, mecanismele de piaţă sunt afectate, în special cel de "price discovery'.
"Pe parcursul anului, Bittnet Group va derula multiple oferte publice de obligaţiuni, ceea ce este o premieră pentru piaţa de capital românească, modelată după ofertele Fidelis. Astfel, mai mulţi investitori vor avea acces la aceste instrumente ale pieţei de capital care produc randament fix imediat, iar preţul ofertei reflectă mai corect preferinţele pieţei, dar şi soliditatea emitentului. Suntem încrezători în succesul acestor instrumente având în vedere că Bittnet Group are un cashflow operaţional pozitiv în toţi anii de activitate şi un activ net contabil de aproape 100 milioane lei", a declarat Cristian Logofătu, fondator Bittnet Group.
Conform strategiei de dezvoltare a Bittnet Group, fiecare din pilonii de business urmăreşte să aibă acces separat la finanţare prin mecanismele pieţei de capital. "Am anunţat acest proiect de ceva vreme, iar dacă 2022 nu a fost un an ideal pentru listări, credem că deja avem destul track record ca listarea să aibă succes în 2023. Domeniul de Cybersecurity este unul de mare interes atât în business cât şi pe piaţa de capital, iar noi venim cu o companie solidă, cu creşteri foarte bune, o companie plătitoare de dividende şi la o evaluare avantajoasa faţă de concurenţii din România", a completat Cristian Logofătu, fondator Bittnet Group.
Cu o rată de creştere medie anuală de peste 40% de la înfiinţare (100.000 lei în 2007, 268 milioane lei în 2022) compania a crescut de 33 ori de la listarea din 2015. Strategia de dezvoltare a Bittnet Group a inclus 13 proiecte de M&A finalizate cu succes. E vorba de proiecte cu companii şi antreprenori ambitioşi dintre care majoritatea au rămas alături de grup şi au evoluat ca rol şi impact în interiorul acestuia, se mai arată în comunicat.
Din punct de vedere al poziţionării în piaţă, Bittnet Group a evoluat către o strategie multibrand, doar în ultimul an fiind lansate trei branduri noi (Dendrio, Fort, Optimizor), fiecare brand concentrându-se pe o nişă unde a devenit sau este pe cale să devină lider de piaţă. Rezultatele Bittnet Group au la bază o cultură organizaţională puternică, bazată pe valori precum autonomie, învăţare, agilitate şi bunătate, cultură prin care au crescut mulţi specialişti pentru acest sector cheie în România, conchide comunicatul.
1. actiune concertata
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 13:27)
Da,actiune concertata nedeclarata si asta se pedepseste conform legilor in vigoare.
2. nu mai prostiti pe nimeni la bvb?
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 13:36)
CONFIRMARE:
Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group și Agista; vrea venituri de 1 miliard de lei și ia în calcul listarea pe o piață europeană, pentru "mai mult pedigree"
doar animalele au „pedigree”.
ne faceti un bine daca fugiti pe alte piete ca doar asa scapam de niste „impostori” pe piata de la bvb.
2.1. in orice lume (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 17:34)
cu apa calda stirea asta era buna, dar la bnet e de rau
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 21:45)
Oare cand vor incepe sa depuna plangeri micii actionari pentru deturnarea profitului in favoarea majoritarului?! Cate firme si ce suveica de scurs profitul au fratii Logofatu..! Ar putea scrie o carte despre "cum sa faci bani pe o piata de capital din lumea a 3a". Eu le doresc sincer mult succes cu aceasta iesire, poate pana la urma reusesc sa atraga atentia unor institutii mai corecte decat cele din romanica.. si poate doar asa ne mai curatam si noi de atati t z epari..
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 14:39)
BNET+CITR=fail
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 15:22)
Stiu baietii ce stiu!
Inside trading ca la carte.... auzi ca cica e "de rau" ca au vandut obligatiuni plasare privata cum ca cica comne nu se descopera "pretul corect". Total vrajeala; au vandut bine intre ei si acum se pregatesc sa faca o inginerie financiara ca sa catapulteze inca o tura PErul... ca doar e pe domeniu "IT" si tre sa ii bubuie PErul din sosete pe log.
Deci urmeaza o lunga perioada de .... publicitate... acum ca ce a fost de vandut a fost vandut intre ei la intelegere si ce a fost de cumparat idem... deci acum e pregatita treaba sa ii dea cu tun carne in fata la "prosti".
PS: astia urmares sa le sare PErul din sosete... nu urmaresc sa plateasca "dividendele"... pe log...
Au o strategie buna de exit...
Ma bucur ca, atunci cand urlam ... ca aveau bula de pret.... atunci nu mai erau afectati de "descoperirea pretului real"... atunci nu ii deranjau cu exituri in valuri catre "prosti".... acum ca e cv liniste in ape au zis sa se aseze putin intern iar treburile... ca incepe in fat poate o alta agitatie. - sa nu fie agitatia in jos, pe cat de asteptata in sus se doreste.
s c cret
5. fără titlu
(mesaj trimis de Einstein în data de 20.04.2023, 16:13)
Bine că nu au cumpărat o acțiune Apple, o acțiune Microsoft, una Amazon și alta Google, că se trezeau, Doamne ferește, cu cifră de afaceri de 1000 mld USD și ne invada Putin să ocupe sediul Bittnet.