Bittnet vrea să listeze fiecare din pilonii săi de business, pentru finanţare

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 aprilie 2023

De la stânga la dreapta: Cristian Logofătu, Mihai Logofătu, Andrei Cionca, Nicolae Kovacs

De la stânga la dreapta: Cristian Logofătu, Mihai Logofătu, Andrei Cionca, Nicolae Kovacs

Fort - divizia de cybersecurity a Bittnet Group va fi listată pe piaţa AeRO, în 2023 Compania are în vedere listări pe pieţe străine, Nasdaq Nordic fiind o variantă adecvată Cristian Logofătu, fondator: "Pe parcursul anului, Bittnet Group va derula multiple oferte publice de obligaţiuni, după modelul Fidelis" Impetum Group şi fondul de investiţii Agista devin cei mai mari acţionari ai Bittnet

Bittnet Group vrea să-şi listeze fiecare din pilonii de business, pentru a obţine acces separat la finanţare prin mecanismele pieţei de capital, au afirmat ieri reprezentanţii grupului de companii de IT, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, li se va permite investitorilor care sunt interesaţi doar de un domeniu să poată să se alăture grupului, fără a îşi asume şi evoluţia celorlalţi piloni ai Bittnet Group, conform emitentului.

Fort, compania de cybersecurity a Bittnet va fi listată în Piaţa AeRO, în acest an. Pentru celelalte companii, grupul are în vedere listări în pieţele străine, Nasdaq Nordic fiind o variantă adecvată, conform reprezentanţilor emitentului.

Cristian Logofătu, fondator al grupului, a declarat: "Am anunţat acest proiect de ceva vreme, iar dacă 2022 nu a fost un an ideal pentru listări, credem că deja avem destul track record ca listarea să aibă succes în 2023.

Domeniul de Cybersecurity este de mare interes atât în business cât şi pe piaţa de capital, iar noi venim cu o companie solidă, cu creşteri foarte bune, o companie plătitoare de dividende şi la o evaluare avantajoasă faţă de concurenţii din România".

Tot în acest an, Bittnet Group vrea să lanseze multiple oferte publice de obligaţiuni, au subliniat reprezentanţii companiei. Potrivit celor prezentate, din diverse motive de reglementare şi birocraţie, toate ofertele de obligaţiuni din ţara noastră au fost derulate ca plasamente private. Acest mecanism are avantajul de a permite derularea mai rapidă, dar vine la pachet cu o restrângere semnificativă a numărului de investitori cărora le poate fi adresată oferta, sau cu interdicţia de a face publicitate. Ca urmare, mecanismele de piaţă sunt afectate, în special cel de "price discovery".

Cristian Logofătu a adăugat: "Pe parcursul anului, Bittnet Group va derula multiple oferte publice de obligaţiuni, ceea ce este o premieră pentru piaţa de capital românească, modelată după ofertele Fidelis. Astfel, mai mulţi investitori vor avea acces la aceste instrumente ale pieţei de capital care produc randament fix imediat, iar preţul ofertei reflectă mai corect preferinţele pieţei, dar şi soliditatea emitentului. Suntem încrezători în succesul acestor instrumente având în vedere că Bittnet Group are un cashflow operaţional pozitiv în toţi anii de activitate şi un activ net contabil de aproape 100 milioane lei".

Mihai Logofătu: "Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE"

Conform celor prezentate ieri, după 15 ani de creştere, Bittnet Group intră într-o nouă fază de dezvoltare, odată cu intrarea în acţionariat a Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi a fondului de investiţii în curs de autorizare Agista.

Odată cu încheierea în luna martie a celei mai recente majorări de capital Bittnet Group, în valoare de 32 milioane lei, grupul are o nouă structură de acţionariat. Astfel, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră, Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi Agista. "După înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%. Acest moment marchează un nou prag de maturitate în viaţă noastră iar aportul acestora se va simţi şi la nivel de guvernanţă. Această ocazie aduce şi o schimbare în priorităţile noastre şi anume o atenţie sporită pentru creşterea profitabilităţii. Ambiţia noastră comună este să transformăm Bittnet Group într-un campion regional, începând cu 2024, cu precădere în zona CEE. " a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Andrei Cionca, CEO Impetum Group, a spus: "Cum poate Impetum Group să ajute în această construcţie? Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat, care înţelege şi valoarea intrinsecă a acestei companii, dar şi lucrurile care pot fi îmbunătăţite. Vom acţiona ca investitor «punte» între structura de retail cu care a pornit la drum compania şi investitorii instituţionali spre care ne îndreptăm, atunci când compania va fi suficient de mare şi profitabilă pentru a intra pe «radarele» lor. Suntem mai mult decât orice investitor individual de până acum şi probabil mai puţin decât orice investitor instituţional pe care îl ţintim pentru următorii trei-cinci ani sau, cu alte cuvinte, credem că suntem exact ceea ce are nevoie compania acum, în această tranziţie, în drumul ei spre relevanţă".

Conform celor prezentate ieri, angajamentul Bittnet Group la trecerea pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti era de creştere accelerată până la 500 milioane lei până la finalul lui 2024, urmată de schimbarea focusului către profitabilitate. Profitabilitatea devine însă o prioritate pentru Bittnet Group încă din acest an, fapt ce se regăseşte în bugetul supus votului acţionarilor în 27 aprilie.

"Personal cred nu doar că ţinta de creştere propusă până acum va fi de depăşită în curând, dar şi că Bittnet Group poate ajunge la vânzări totale de peste un miliard de lei în următorii trei ani. Creşterea Bittnet va fi de două tipuri: creşterea organică, generată de produsele companiilor din grup şi creşterea rezultată din tranzacţii M&A. M&A-urile, urmate de implementarea sinergiilor în grup au potenţialul să genereze o creştere exponenţială. Rolul nostru ca investitor ancoră este să ajutăm la accelerarea ritmulului de creştere a companiei, prin acces la resurse financiare şi implicare strategică activă. Investiţia în Bittnet Group exemplifică teza de investiţii Agista - participaţii minoritare în companii cu potenţial mare de creştere, cu management performant, care au demostrat capacitate de a livra creşteri" a spus Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Conform celor prezentate ieri, Bittnet Group a avut o rată de creştere medie anuală de peste 40% de la înfiinţare (100.000 lei în 2007, 268 milioane lei în 2022) compania crescând astfel de 33 de ori de la listarea din 2015. Strategia de dezvoltare a Bittnet Group a inclus 13 proiecte de M&A. E vorba de proiecte cu companii şi antreprenori dintre care majoritatea au rămas alături de grup şi au evoluat ca rol şi impact în interiorul acestuia.

Dacă la fondare Bittnet însemna o companie care livra training IT şi servicii de infrastructură pentru companii mici, astăzi vorbim de un grup de douăsprezece companii cu activitate în patru zone de servicii în tehnologie, conform unui comunicat de ieri al grupului.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Mă bucur că apar mai multe companii listate pentru că vom avea mai multe citate din Warren Buffett!

    1. Exact

      :) !

      Buna asta rău de tot.

    Andrei Cionca, CEO Impetum Group, a spus: "Cum poate Impetum Group să ajute în această construcţie? Suntem un partener onest, transparent radical şi implicat

    Hahahahahahaha!

    T oate dosarele,sanctiunile,amenzile vin sa confirme cele de mai sus. 

    1. Da unde sunt frate acele fonduri de investitii administrate de AGISTA&IMPETUM&ROCA ?

      aici, nu le vezi?

    sa ne spuna cate actiuni a primit pana acum conducerea ca sa ajunga in situatia de azi adica SINGURA companie IT cu pierderi!

    "Bittnet însemna" - suveici, escrocherii, furt.

    Lakis-Dragoi 2

    baietii astia vor bani si iar bani, vor sa emita obligatiuni dar de livrat nu prea livreaza,

    sa nu ajjungem la vivre II si cu astea :)) 

    motivul repetatelor mcs-uri cerute de-a lungul timpului daca tot insusi dumnezeul financiar ne spune in manualul investitorului ca e mai bine sa te imprumuti si sa cersesti bani de prin alte parti ca sa creste , dar nu de la actionari ca aia-s scumpi?

    1. Motivul era ca sa-si plateasca datoriile pentru firmele consolidate deja si sa masheze numarul urias de actiuni date SOP.

      Desi cu tot cu companiile alea inglobate nu au aratat nimic acum a venit scadenta-e deranj mare pentru ca se promisese exitul in piata al celor care le-au vadut partile sociale pe bani+actiuni.Actiunile au fost evaluate la o cotatie aberanta a BNET iar acum oamenii aia observa ca nu le pot vinde la niciun pret pentru ca u mai exista cerere. 

      In piata se face doar o morisca de catre grupul de mai sus ca sa dea sparenta unui interes.Care interes nu exista asa cum s-a vazut si la MCS ca in afara de alde impetum nu a luat nimeni,foarte putini vechii actionari captivi. 

      Acum antreprenorii de la Nenos,Toptech,FORT,GRX,Datawar e ETC NU mai au cui vinde si au un morman de actiuni BNET. 

      Acum se incearca listari separate sa plimbe banii intre fime si sa poata cumpara Impetum la sustinere ca pe BNET nu mai pot multe fara OPP! 

      Miscari disperate ca si povestea cu obligatiunile in serie.Pai le emit in serie ca la primele abia au reusit sa adune cat pentru alta emisiune scadenta.Cine e nebun sa tot imprumute o firma excesiv de indatorata care e si nerentabila si asta la peste 10% in Euro?

      Ponzi! 

    Pare ca in piata, numarul investitorilor (sau al chibitilor) care semnaleaza problemele BNET este destul de mare. Adica, daca vrei sa investesti in BNET, nu iti trebuie mult research ca sa iti dai seama ca nu e un unicorn si ca trebuie sa ai foarte multa grija. Si totusi, acesti domni de la Impetum/Agista (presupusi a fi investitori cu experienta), au luat 30%.

    Si atunci se ridica niste intrebari, gen: sunt Impetum/Agista atat de naivi? Sau si-au dat seama ca fratii Logofatu sunt tari la povesti si la prostit investitorii si s-au alaturat si ei, ca sa duca prosteala la nivelul urmator? 

    1. sau au vreun alt interes?

    ambitii, campioni regionali, stelari, oamenii astia mai au vreun bunsimt?!?!

    raportul lor de audit zice ca e cu rezerve pentru ca raporteaza fake cifra de afaceri cu tranzactiile din grup, ei cred ca mai sunt investitori de pacalit dar se vede ca nu e asa  

    1. Nu au avut deloc bun simț frații logofeți.

      Iar auditul cu rezerve arată gravitatea în care se scufundă bnet.

      Miroase urât. 

    Cu ce se ocupa concret Bittnet impartit pe procente?

    s c cret 

    1. De ce nu citești comentariile dr la început,că aveai răspunsul:

      51% W Buffett  

      39% literatură

      10% altele inclusiv IT Regional  

      maculatura intr-un cuvant pentru fraieri.

    ATENȚIE MARE , Bnet are și influenceri plătiți printre investitori care recomanda cumpararea acțiunilor bnet sau spun ca dețin și ca mai cumpara - Istratescu este unul dintre ei , ceilalți se stiu ei cu musca pe căciula și recomanda cu jumătate de gura

    Prosteala la bvb e ridicată la rang de arta

    De ce credeți ca Carciumaru de la HAI a investit masiv in mizeria de 2P ? 

    1. da, acel istratescu e mare guru, el cica investeste in toate, si convinge lumea pe fb cu screenshoturi, iar dupa un timp se suceste ca a iesit, ca a gasit o varianta mai buna... ha ha ha

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb