Blaga: Tăriceanu este bătut de soare în cap, iar PNL este o sumă de găşti

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 1 septembrie 2008

Blaga: Tăriceanu este bătut de soare în cap, iar PNL este o sumă de găşti

Liderul PD-L Vasile Blaga a declarat ieri, la Şcoala de vară a OT PD-L,că PNL este o sumă de găşti de interese strâns unită în jurul "ciolanului", şi că pe premierul Tăriceanu l-a bătut soarele în cap când a afirmat că democrat-liberalii sunt o adunătură de proşti.

"Noi nu suntem proşti, cum ne-a făcut ieri Tăriceanu", le-a spus secretarul general al PD-L tinerilor prezenţi la Şcoala de vară a organizaţiei. "Iată, premierul României, care s-a chinuit trei ani şi jumătate să ne arate că este bine crescut, ieri, probabil bătut de soare în cap, şi-a ieşit din pepeni şi ne-a făcut cum nu ne permitem să facem pe nimeni. Dacă dumneavoas­tră şi cu noi suntem o adunătură, la cât sunteţi de frumoşi şi de deştepţi, atunci da, noi suntem, PD-L, o adunătură", a comentat Blaga, referitor la afirmaţia premierului Tăriceanu potrivit căreia PD-L este un partid fără ideologie, iar liderii săi au dat dovadă de "prostie" atunci când au criticat măsurile guver­namentale de majorare a pensiilor.

Blaga i-a ironizat pe liberali susţinând că PNL nu are atâţia oameni câţi tineri democrat-liberali sunt în sală şi le-a trans­mis foştilor parteneri de guvernare că partidul lor se va rupe în momentul în care nu va mai fi la putere. "Ceea ce îi ţine încă strânşi este ciolanul. Pentru că ei au fost totdeauna şi sunt o sumă de găşti de interese. Şi or să se împartă - parte dintre ei - după ce vor pierde alegerile", a spus Blaga, în replică la atacurile liberalilor.

În acest context, referindu-se la alianţele post-electorale, secretarul general al PD-L a declarat că democrat-liberalii sunt mai apropiaţi doctrinari de PNL, însă nu pot face înţelegeri politice cu liberalii atâta vreme cât aceştia folosesc un astfel de discurs la adresa lor. "Dar acum mă gândesc de cine suntem mai aproape. Nu putem sta alături de oameni care ne fac proşti şi care ne consideră adunături", a completat Blaga.

Liderul PD-L a explicat că, atunci când au criticat măsurile de majorare a pensiilor, democrat-liberalii au vrut să-i atragă atenţia pemierului asupra efectelor inflaţioniste ale acestor măsuri. "Aveţi grijă, domnule prim-ministru, că s-ar putea ca majorarea pensiilor să fie doar pe hârtie, adică să nu simtă pensionarul efectiv că i-a crescut, în putere de cumpărare, pensia", a explicat Blaga.

Pe de altă parte, secretarul general al PD-L a admis că partidul său nu a dat dovadă de "suficientă isteţime" atunci când s-a aflat la guvernare, întrucât nu a reuşit să îşi impună punctul de vedere, el vorbindu-le tinerilor despre necesitatea de a câştiga alegerile parlamentare şi de a putea propune viitorul premier."Doar dacă vom câştiga alegerile vom da posibilitatea preşedintelui să desemneze un prim-ministru din partea PD-L şi în sfârşit să guvernăm şi noi. Pentru că până acuma nu am avut suficientă isteţime, să recunoştem, noi de fapt am fost doar partea unui Guvern, căci guvernezi cu adevărat când ai prim-ministru şi ministru de finanţe", a mai precizat Vasile Blaga.

Blaga a mai susţinut că PD-L este singurul partid care a acţionat pentru modernizarea României, prilej folosit pentru a critca PNL şi PSD, care ar fi compromis reforma justiţiei: "Ori de câte ori a simţit primejdia asupra propriului partid, PNL - şi aduceţi-vă aminte numai de Chiuariu - a obstrucţionat justiţia. Ori de câte ori a simţit nevoie că trebuie să-şi apere oamenii şi să-şi atingă obiectivele, PSD a utilizat toate mijloacele pentru a nu merge în justiţie, inclusiv Parlamentul", a conchis secretrarul general al PD-L, făcând trimitere la votul asupra ridicării imunităţii lui Adrian Năstase.

Orban: PD-L este o cioară deghizată în pescăruş

Pe de altă parte, Ludovic Orban, vicepreşedintele PNL, a declarat tinerilor liberali prezenţi la Şcoala de Vară de la Costineşti că un guvern PSD-PD ar demasca sorgintea comună a celor două grupări politice: "Din punct de vedere al perspectivelor PNL, dacă se formează un guvern PSD-PD, PNL trece în opoziţie şi se revine la adevărul istoric, anume că PD şi PSD de fapt sunt pe blat, sunt FSN, chiar dacă unul e o cioară care acum e la malul mării şi e deghizat în pescăruş". Totodată, Orban l-a persiflat pe liderul PSD, Mircea Geoană care şi-a anunţat şi el intenţia de a deveni premier: "Ştiu că am devenit foarte antipatic domnului Geoană care cred că în fiecare dimineaţă se uită în oglindă şi zice . Am văzut chiar o declaraţie în care a zis că o să fie prim ministru în 2009. Nu am înţeles de ce în 2009, cred că a greşit, nu numără bine anii", a mai spus Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sau diverse grupari cu interese bine definite, totul e sa-si onoreze promisiunile facute electoratului, nu? sunteti o dezamagire, domnu' Blaga...de o rigiditate absoluta in comunicare...

    S-ar putea ca "Prostanacul"sa fi esapat fara voie nazuinta lor(a HAITEI 322) ascunsa de a impinge alegerile pana in 2009.Asa ca chestiunea cu premier incepand cu 2009 sa fie perfect posibila asa cum Sica Orban nu a fost informat si de aceea pare el uimit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb