Blinken îi cere lui Netanyahu "măsuri suplimentare" pentru ca ajutorul umanitar să ajungă la civili în Gaza

R.S.
Internaţional / 22 octombrie

Blinken îi cere lui Netanyahu "măsuri suplimentare" pentru ca ajutorul umanitar să ajungă la civili în Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat în vizită în Israel, i-a cerut marţi premierului israelian Benjamin Netanyahu să ia "măsuri suplimentare" pentru a permite ajutorului umanitar să ajungă la civilii din Fâşia Gaza devastată de război, relatează AFP.

În timpul unei întrevederi la Ierusalim între cei doi lideri, Blinken a subliniat necesitatea ca Israelul să ia măsuri suplimentare pentru a creşte şi menţine la un nivel mai ridicat fluxul de ajutor umanitar către Fâşia Gaza şi pentru a se asigura că acest ajutor ajunge la civili de la unul capăt la celălalt" al acestui teritoriu, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, pentru presă.

Blinken i-a cerut totodată lui Netanyahu "să se folosească" de moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, pentru a ajunge la un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, conform Departamentului de Stat american, conform AFP.

Blinken "a subliniat necesitatea de a valorifica (moartea lui Sinwar, ucis la 16 octombrie de soldaţii israelieni în sudul Fâşiei Gaza - n.r.) pentru a asigura eliberarea tuturor ostaticilor şi pentru a pune capăt conflictului din Gaza într-un mod care să asigure securitatea durabilă atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni", a mai spus Matthew Miller.

La rândul său, premierul Netanyahu a afirmat în timpul întrevederii cu Blinken că este nevoie de o schimbare politică şi de securitate în Liban care să le permită israelienilor strămutaţi să se întoarcă în siguranţă la casele lor, relatează Reuters.

Netanyahu a afirmat că Israelul depune eforturi pentru a aduce înapoi ostaticii încă reţinuţi în Gaza şi că eliminarea liderului Hamas, Yahya Sinwar, "ar putea avea un efect pozitiv asupra întoarcerii ostaticilor, asupra realizării tuturor obiectivelor războiului şi a celor de după război".

Conform biroului de presă al lui Netanyahu, premierul israelian a discutat de asemenea cu Blinken despre "tipul de guvern din Gaza după război"

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns marţi în Israel, în prima escală a turneului său în mai multe ţări din Orientul Mijlociu în efortul de a obţine o încetare a focului în Gaza.

Turneul său continuă cu Iordania şi Qatar.

Vizita înaltului diplomat american este cea de-a 11-a în regiune de la atacul mişcării palestiniene islamiste Hamas din sudul Israelului din 7 octombrie anul trecut, care a declanşat războiul din Gaza, şi are loc în condiţiile în care armata israeliană şi-a intensificat campania în enclava palestiniană, precum şi în Liban, unde luptă împotriva miliţiei Hezbollah, susţinută de Iran, scrie AFP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vom face eforturi ca niciun ajutor umanitar să nu ajungă la nenorociții din regiunea Gaza. Oricum toată lumea știe că sunt cu toții niște teroriști.

    Ne vom asigura că o să curățăm acea zonă atât teritorial, cât și uman. Exact cum se efectuează dezinsecția într-o bucătărie. 

    Pe urmă trecem la Next Level.  

    Intrăm în Nord. Și tot așa vom rade orice "mișcă" pe pământurile acestea vechi. Vom curăța totul. 

    Sud, Nord, Est, și într-un final și Vest.  

    În felul acesta toți vom fi fericiți. Noi.

    Nu știu cum veți fi voi... ...  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb