Blocaj: campanie electorală doar din birou

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 24 aprilie 2012

Votanţii nu mai au rabdare să-i asculte pe politicieni.

Votanţii nu mai au rabdare să-i asculte pe politicieni.

Campania electorală pentru alegerile locale va fi una complet diferită de ceea ce a fost până acum. Nu vor dispărea din peisaj pomenile electorale, afişele şi panourile publicitare, fluturaşii sau emisiunile TV pe aceas-tă temă, dar cu siguranţă întâlnirile directe ale candidaţilor cu electoratul se vor rări considerabil. Polarizarea societăţii, lipsa de încredere a populaţiei în clasa politică dovedită de ultimele sondaje de opinie, dar şi efectele crizei economice din ultimii trei ani fac ca dialogul între votanţi şi cei care speră să obţină votul să fie fracturat de vehemenţa unei părţi a populaţiei. La acestea se adaugă şi grupurile de presiune ale principalelor partide, care au ca unic scop să strice orice manifestare a adversarilor.

Până la începerea oficială a campaniei electorale nu mai este foarte mult timp şi tocmai de aceea potenţialii candidaţi au început să se deplaseze prin teritoriu pentru a lua pulsul "poporului". La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi candidaţi s-au deplasat prin parcuri şi pieţe, iar surprizele neplăcute s-au ţinut lanţ, indiferent de culoarea politică a acestora. Cum în general politicienii refuză să-şi închipuie că există şi persoane care îi contestă din convingere au şi apărut acuzele între partide, cum că fiecare contes-tatar ar fi plătit de adversarii politici. Un prim exemplu vine din Capitală. Silviu Prigoană şi Elena Udrea au avut parte de mai multe huiduieli în Parcul Drumul Taberei unde erau prezenţi din partea PDL Bucureşti, care a lansat o campanie de reciclare a hârtiei. Trebuie precizat că dintre toţi membrii PDL prezenţi la eveniment, Silviu Prigoană, candidat la fotoliul de primar general, a avut parte de cele mai multe huiduieli, fiind evident că este o legătură între vociferări şi viitoarele alegeri. Şi cei care strigau împotriva reprezentanţilor puterii au avut parte la rândul lor parte de huiduieli, doar plecarea din zonă a politicienilor reuşind să destindă atmosfera. Imediat au apărut sus-piciunile că acţiunea a fost pusă la cale de doi dintre posibili candidaţi ai USL, care la rândul lor se află în competiţie directă în interiorul alianţei. PDL sus-ţine că cei doi posibili candidaţi USL la Primăria Sectorului 6, Ştefan Florescu şi Rareş Mănescu, au trimis în Parcul Drumul Taberei, încălcând legea, simpatizanţi plătiţi care să huiduie membrii PDL la startul campaniei "Bucureştiul reciclează". Aşa cum era de aşteptat, acuzaţiile au fost respinse imediat.

Conform legii, campania electorală va începe pe 11 mai şi va dura 30 de zile. Pe 9 iunie, la ora 7.00, se va încheia campania electorală pentru alegerile locale, scrutinul urmând să se des-făşoare pe 10 iunie. Tipărirea buletinelor de vot trebuie să fie gata până la cel târziu 31 mai, după care vor fi preluate de prefecturi.

Nivelul superior: ameninţări în direct

Că lucrurile par să scape complet de sub control o dovedeşte şi declaraţia unui parlamentar, care la rândul lui este şi votant. Deputatul PSD Adrian Solomon l-a ameninţat, într-o conferinţă de presă, pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu: "Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai la IRB (Întreprinderea Rulmentul Bârlad). Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro (n.r. răpit, apoi ucis pe 9 mai 1978). Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnule prim-ministru. Să vii tu în Bârlad şi să nu te opreşti pe la primărie, să n-ai bunul-simţ să suni la primărie înainte să vii". Ulterior, deputatul a încercat să-şi nuanţeze poziţia, cum că ar fi fost interpretat greşit, dar nu şi-a retras declaraţia iniţială. Indiferent de câtă pasiune se pune în activitatea politică, există o limită care nu trebuie trecută. În condiţiile date, pentru mai multă siguranţă, o mare parte din candidaţi vor trebui să apeleze la firme de pază, care să-i protejeze de "dragostea" electoratului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Foarte urat ce au facut Florescu si Manescu, mai ales ca era vorba de o actiune care era pentru intreaga capitala, pentru sanatatea noastra si un mediu mai bun. E in acelasi timp haios sa vezi de ce sunt in stare niste oameni care stiu ca nu au nicio sansa si se impiedica si sunt disperati sa ... se faca de rusine. :)) Mie imi place de Poteras, e pe pozitii si nu le raspunde acuzatiilor, nu intra in polemici cu ei, spre deosebire de Florescu care se foloseste de numele lui Poteras ca sa scoata un articol. Bravo domnule Poteras, sa o tineti tot asa si mult succes.

    e foarte clar care le-a fost intentia lui Manescu si Florescu... au negat ca ar avea vreo treaba cu ce s-a intamplat, dar am vazut oameni cu tricouri cu Manescu... Florescu a fost acolo in persoana... foarte urat din partea lor...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb