Blue Air a cumpărat Air Moldova

E.I.
Companii / 2 octombrie 2018

Blue Air a cumpărat Air Moldova

Compania aeriană Blue Air a anunţat astăzi că grupul Civil Aviation a fost declarat câştigătorul procesului de privatizare a liniei aeriene de stat a Republicii Moldova.

Civil Aviation este format din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, şi a oferit pentru privatizarea Air Moldova preţul de 50 de milioane de lei moldoveneşti (11,94 milioane lei, 2,56 milioane euro), preluând totodată şi obligaţia datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti (290 milioane lei, 61 milioane euro).

"Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air şi ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internaţional ne oferă prilejul de a contribui cu experienţa noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor şi prima opţiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii şi pentru piaţa de muncă locală, pentru turism şi, la modul general, pentru comunitate", a declarat directorul general al Blue Air, Marius Puiu.

Noul acţionariat a precizat că menţine actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâştigarea încrederii clienţilor pentru ameliorarea performanţelor comerciale, potrivit News.ro.

"Accesul la tehnologie IT de ultimă generaţie, dezvoltarea infrastructurii şi modernizare flotei, alături de experienţa în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova şi vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunităţi pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb