BN24.RO: Avocatul Boştină primea contracte dacă plătea comisioane de 30% pentru şeful Electrica

A.C.
Anticorupţie / 28 mai 2015

Avocatul Boştină primea contracte dacă plătea comisioane de 30% pentru şeful Electrica

Doru Boştină le-a declarat procurorilor că, în schimbul unui comision de 25-30%, societatea de avocatură pe care o reprezenta a obţinut contracte cu SC Electrica de circa patru milioane de euro, potrivit site-ului bn24.ro.

Arestat pentru evaziune fiscală la cererea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, avocatul Doru Boştină şi-a recunoscut faptele în faţa procurorilor, declaraţia sa arătând ca un autodenunţ în care spune că a folosit banii proveniţi din evaziune pentru a da şpagă unor şefi de instituţii publice, unde dorea să obţină contracte pentru casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii", arată sursa. Printre numele notate de Boştină se află cel al fostului şef Electrica Ioan Folescu, notează bn24.

Avocatul le-a declarat procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti că în anul 2010 a mers în audienţă la fostul şef Electrica Ioan Folescu întrucât societatea de avocatură pe care o conducea atunci era interesată de încheierea unui contract cu SC Electrica. Potrivit bn24.ro, Folescu i-a spus lui Boştină că Electrica va achiziţiona servicii juridice cât şi de consultanţă fiscală şi că îi poate oferi astfel de contracte dar urmează să fie contactat de altcineva.

"În cadrul întâlnirii mi-a spus că voi fi contactat de cineva pentru detalii. La puţin după această întâlnire, am fost contactat de domnul Sorin Marinescu, care era prieten cu dl. Folescu Ioan şi bun amic cu mine. Cunosc faptul că pe dl. Folescu Ioan, dl Marinecu îl cunoscuse de la emisiunile postului TV Money Chanel. Sorin Marinescu m-a vizitat la birou, comunicându-mi că a vorbit cu dl Folescu, că ştie ce am discutat cu acesta referitor la contracte şi că problema se poate rezolva contra unui comision. L-am întrebat care este valoarea acestui comision şi mi-a comunicat că acesta va fi de aproximativ 25-30% din valoarea contractelor (...) Am agreat cu dânsul această modalitate şi ulterior mi-a adus un contract pe care urma să-l încheiem cu firma Soft Touch SRL şi apoi mai multe facturi ", le-a declarat Boştină procurorilor potrivit Ordonanţei Parchetului Curţii de Apel Bucureşti de punere în mişcare a acţiunii penale, document deţinut de bn24.ro.

Relaţia comercială fictivă dintre casa de avocatură Boştină şi firma Soft Touch SRL stă la baza acuzaţiilor de evaziune fiscală făcute de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti faţă de Doru Boştină şi de tatăl său, Gheorghe Boştină, conform sursei.

Boştină a afirmat că nu a cunoscut şi nu cunoaşte pe nimeni de la firma Soft Touch şi că plăţile către această firmă se făceau doar după ce încasa banii din contractele cu SC Electrica.

"Ca urmare a acestui aranjament, dl Folescu ne-a facilitat încheierea mai multor contracte, atât direct cât şi ca subcontractori, contracte în valoare de circa patru milioane de euro. Precizez că serviciile prestate de Soft Touch nu au existat şi unicul motiv pentru care am plătit aceste sume a fost pentru a plăti comisioanele lui Folescu Ioan...", mai precizează Doru Boştină.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. si trebuiau taiate salariile cu 15% si luate zile de concediu fara plata. parca acum incepe sa se faca o oarecare dreptate. bostina va ramane in contiunuare bogat ca cresus, liber ca pasarea cerului insa macar ii strica cineva cateva zile de golf sau tenis.

    nimeni nu si-a pus intrebarea pana acum cum de doar anumite case de avocatura apareau in multiplele contracte ale statului de ziceai ca au monopol. acum stim!

    1. mai sunt case de avocatura care au incheiat contracte cu statul pe banda rulanta.

    ASF ce zice despre lezarea actionarilor prin aceste contracte ?

    DIAGRAMA (preţurilor neprivatizate 100 %) LA ENERGII DIN ,90 ÎN SUS ZGÂRIE NORII. VEZI DE UNDE SE TRAGE ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb