BNR CREDE CĂ ESTE ATACATĂ ELECTORAL Lucian Croitoru otrăveşte fântânile

MAKE
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 august 2016

Lucian Croitoru otrăveşte fântânile

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, s-a lansat, miercuri, într-un fel de teorie politică, prin care, dacă am înţeles bine, acreditează principiul conform căruia Banca Naţională devine necesarmente calul de bătaie al partidelor, în intervalul unei guvernări tehnocrate, pentru că ar fi lipsit de profit electoral să atace guvernarea, întrucât ea ar fi apolitică:

"Deoarece modelul «partidele din opoziţie critică permanent partidele de la guvernare» este suspendat pe perioada în care există un guvern tehnocrat, partidele sunt nevoite să găsească noi teme şi instituţii pentru a fi criticate în locul partidelor înseşi şi a duce critica la nivelul potenţial, cel puţin pe anumite probleme. Banca centrală şi, în legătură cu aceasta, sistemul bancar, ale căror politici sunt oricum greu înţelese de publicul larg şi de politicieni, precum şi guvernul de tehnocraţi, devin în mod necesar ţinte ale criticii."

Croitoru a devenit, de curând, un editorialist foarte activ.

Faptul că, în pofida slujbei sale de consilier al guvernatorului BNR, se prezintă în ipostaza de "ziarist", este explicit:

"Nu voi aplica teoria descrisă aici la cazul concret din România, arătând clar ce au făcut diverse partide şi cum validează comportamentul lor teoria mea. Las cititorului [sublinierea mea] plăcerea de a face acest exerciţiu şi de a descoperi o foarte bună potrivire între fapte şi teorie."

Cititorul este un beneficiar al serviciilor ziaristului.

Conform slujbei de la BNR, beneficiarul serviciilor lui Lucian Croitoru este Mugur Isărescu.

Lucian Croitoru tentează să-mi ia pâinea de la gură.

Asta mă obligă pe mine să încerc, la rândul meu, să-i iau pâinea de la gură lui Lucian Croitoru.

Aşa că, în acest articol, am să-i zic lui Mugur Isărescu: "Domnule guvernator, care cumva Lucian Croitoru nu mai are treabă prin ograda BNR, că, uite, a luat-o razna?!"

"Teoria" lui Croitoru ar fi fost relativ inofensivă, dacă el ar fi publicat-o oricând, în îndelungata perioadă când prestigiul BNR era înalt, când imaginea Băncii noastre centrale era imaculată - are pretenţia de "teorie", deci ar trebui să fie perenă, relativ independentă de contextul factual.

Dar, de mai bine de jumătate de an, BNR s-a sindicalizat cu sistemul bancar, împotriva clientelei, luptând cot la cot, contra conversiei creditelor din franci elveţieni şi contra Legii dării în plată; bancherii guvernaţi de BNR nu s-au dat în lături de la nici un argument vicios, în cursul luptei şi nimeni din BNR nu i-a pus la punct, nici măcar Lucian Croitoru, care îşi descoperă potenţialul de ziarist abia acum, la şaizeci de ani (wellcome!); postacii bancari mi-au umplut site-ul BURSA de înjurături oribile adresate adversarilor, dar şi mie însumi, care nu am fost nicidecum parte în dezbatere, (a trebuit să perfecţionez Regulamentul postărilor, în repetate rânduri, ca să menţin, cât de cât, un mediu mai civilizat de dezbatere), dovedind lipsa de caracter, primitivism şi deseori prostie şi infamie, cu care au mânjit, astfel, tabăra bancară, unde BNR este solidară; conducerea BNR a încălcat legea, nedeclarându-şi public veniturile, gest pentru care şi-a construit nişte argumente stigmatizate de fals în forme sofisticate; în sfârşit, bomboana pe colivă, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu şi-a dat demisia, pentru că a fost arestat pentru corupţie.

În acest context, când imaginea Băncii noastre centrale este "Sub pământ SRL", aşa-numita "teorie" a lui Croitoru, cum că BNR este supusă criticilor de către partidele politice, în lipsă de altceva de criticat, este o încercare de a pune otravă în fântâni; vezi Doamne, asta-i o situaţie care n-are nici o legătură cu realitatea din sectorul bancar, ci doar o frecţie politica, - "atacul declanşat de anumiţi politicieni asupra Băncii Naţionale a României, direct sau prin prieteni din presă".

Nene, după toate astea, mă mai şi jigneşti gratuit!

Ce-s eu, "un prieten din presă"?!

Pe site-ul BURSA, s-a găsit unul să mă înjure, pentru că, zicea el, nu trece zi de la Dumnezeu să nu atac BNR-ul şi pe Isărescu; în cursul dezbaterilor pe Legea dării în plată, bancherii m-au categorisit drept partizan al Legii, pentru că BURSA a publicat nu doar argumentele bancare, ci şi pe ale adversarilor (ca şi când nu aşa ar fi fost normal).

Deci, clar, BURSA este partizană a Legii dării în plată, deci, clar, BURSA este un inamic al sistemului bancar, inamic al Băncii centrale, eu însumi sunt inamic personal al lui Isărescu (s-a găsit un deştept să afirme şi cretinismul ăsta, că eu am o viziune contrară celei a lui Isărescu şi că deci, clar, îi sunt duşman).

Ei bine, "teoria" lui Croitoru mă face, acum, nici mai mult nici mai puţin decât un "prieten din presă" al unor anumiţi politicieni.

Ce-ar fi, domnule Croitoru, să-ncep să-mi bat joc de tine, inventând că eşti prieten cu Bogdan Olteanu?!

Ce-ar fi să-mi bat joc şi, fără nici o bază factuală, să inventez că vinzi evoluţia cursului valutar, în avans, informaţie din care anumite grupuri de apropiaţi fac bani buni, cu milioanele de euro, la sfârşit de săptămână?!

Îţi mai trebuie ceva experienţă să ajungi să practici jurnalism onest, domnule Croitoru.

Poate, pe la optzeci de ani?

Până una-alta, faptul că tu afirmi cum că articolele critice la adresa BNR îmi sunt dictate de partidele politice aflate în pană de inspiraţie electorală nu mă împiedică să te aduc din "teorie", la realitatea istorică:

Cursul CHF a explodat aparent neaşteptat în 15 ianuarie 2015, după ce Banca Centrală a Elveţiei a ridicat pragul de 1,2 CHF/euro impus în 2011 (de fapt, explozia a urmat unor disfuncţii în finanţele elveţiene, legate de racordarea la criza de supraîndatorare europeană, astfel că putea fi prevăzută, măcar de analiştii bancari).

De atunci, cei mai mulţi dintre debitorii noştri cu credite în moneda elveţiană au întâmpinat dificultăţi la plata ratelor, unii dintre ei ajungând chiar în imposibilitate să-şi mai achite datoriile la bănci.

Aceştia au protestat faţă de situaţie în diverse moduri şi, după negocieri repetate cu instituţiile de credit, soldate în marea majoritate a cazurilor cu eşecuri, au solicitat în nenumărate rânduri o lege care să prevadă împărţirea poverii determinată de creşterea cursului.

Anul trecut, nu a fost adoptată decât Legea insolvenţei persoanelor fizice, a cărei aplicare a fost amânată, la finalul lui 2015.

Legea conversiei creditelor acordate în valută nu a fost nici acum adoptată, deşi a fost depusă la Parlament cu mult înainte să crească francul elveţian.

În acest context, a fost adoptată, anul acesta - an electoral - Legea dării în plată, după lungi şi controversate discuţii, Banca Naţională, asemeni sistemului bancar şi forurilor internaţionale exprimându-se vehement împotriva ei şi a oricărei alte legi care ar putea veni în sprijinul debitorilor, afirmând că astfel de iniţiative legislative creează risc sistemic sever.

În afară de link-ul politic al Legii dării în plată, ce legătură cu politicul prezintă această desfăşurare a realităţii, care a provocat nemulţumirea clienţilor sistemului bancar?

Prestaţia Băncii centrale în relaţia cu clientela bancară a fost greşită şi a provocat critici - ce legătură are asta cu "prietenii din politică"?

Nici una.

Faptul că politicienii confiscă astfel de subiecte este indubitabil şi de aici, "Teoria Croitoru" poate deveni validă, dar nu ne mai priveşte.

Ce responsabilitate am eu că BNR nu a vrut să-şi publice veniturile conducerii?

Ce responsabilitate am eu că mi-a răspuns în dodii, când, la începutul anului acestuia, i-am cerut BNR să-şi justifice încălcarea legii?

Ce responsabilitate am eu că Lucian Isar a confiscat subiectul din BURSA, la o jumătate de an după aceea?

Să spui ca eu sunt "prietenul din presă" al lui Isar sau că Isar e "prietenul meu din politică" este simplă batjocură.

Şi cum ţi-am arătat, deja, îmi pot şi eu bate joc, îndeajuns de verosimil.

De pildă, aş putea pune sub semnul îndoielii că eşti capabil de astfel de "teorii" politice, pentru că politica nu este specialitatea ta; nu cumva, ideea acestei "teorii" îţi va fi fost însămânţată de vreun geniu ratat al analizei politice?

Opinia Cititorului ( 59 )

  1. Este greu sa recunosti ca ai gresit fata de populatie si atunci inventezi ca te ataca partidele. BNR traieste un vis.

    1. Se numeste "autism".

    Sau Olteanu? Sau altii ca ei? Pentru o eficientizare a activitatii, corelata cu o serioasa economie, as propune dresarea unui macac, sa publice cursul si sa intervina pe piata cind acesta sare de un prag. Daca e timp suficient, nici nu mai e nevoie de macac, mai greu, mai incet, ar putea invata si Vasilescu...

    1. Lingaii din bnr,sa-i faca pe plac macroprdo-ului au dat o hotarare

      VIII.2/11511/13.07.2016 prin care retrag din numarul "prea mare de monede". 

      1)Sa nu mai plateasca debitorii la banci in monede 

      2)In cazul marii revolte pe care o anunta croitorasul cel supus,sa nu aruce demonstrantii in bnr cu lei marunti. 

      Deci pregatiti centi pt revolta.

      Constati ca are treba cat caru'.

      Bnr retrage moneda?!?

      Mai multe vorbe goale la un loc nu inseamnă treabă. Poate cel mult treabă mare.

      Haha

      Mare dar moale si pe deasupra mai si pute. 

    pentru ''bursa ''a devenit un tel sa scrie despre bnr. saracie de subiecte sau ...daca aveti un razboi cu bnr ajunge un un ciomag la un car de oale :chiar in fiecare zi e ceva de spus despre bnr?devine plictisitor

    1. e adevarat ca nu m-am uitat pe suplimentul de Chisinau unde ar fi trrebuit sa ma informed de evolutia BCR Erstte.Pe de Alta parte nu poti sa lasi necomunicate intelepciunile BaNR , daca vrei sa educi un pop or atat de incult financiar, cum spine directorul Uniqa...

      Ha, ha, ha!

      Fecior, nici macar n-ai citit articolul! 

      Tu vorbesti de plictiseala?! 

      Mesajul asta al tau este cel pomenit in articol, ca a fost postat citeva zile in urma.

      Domnu-i acasa? 

      Poti sa sari peste titlurile cu Bnr, sunt destule in rest.

      Make, domnu-i plecat cu sorcova si in mod sigur nu coboara la prima statie..... 

      Totusi, diversificarea subiectelor este/ar fi binevenita si va dau un subiect " arzator". 

      Posta Romana este ......... a fost de cand o stim specializata pe trimiterea/comunicarea corespondentei...... 

      Zilele trecute, in Agentia Medias am vrut sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire si STUPOARE !??? cerand un plic in care sa introduc scrisoarea (format A4) cu cea mai dezarmanta solicitudine angajata de la ghiseu mi-a spus ca nu au/nu vand plicuri pentru ca ..... nu au aparat/posibilitatea sa inregistreze incasarea pretului. 

      Costu/comisionul pentru trimiterea locala a fost de... exact 7,30 lei. 

      In piata de zarzavaturi, cel mai amarat tabaragiu imi pune cei patru ardei cumparati in plasuta de nylon; adica vanzarea marfii include si ambalajul. 

      La Posta Romana (apropos, mai este romana?) costul unei trimiteri loco este de....exact 7,30 lei !! dar nu-ti impacheteaza marfa nici pe bani, pentru ca ....n-avem plicuri. 

      De ce ar trebuie sa mai existe o asemenea Posta Romana?

      Ei, ce ziceti Bursa/Make, sariti pe ei? sunt oameni de "afaceri". 

      Ai ramas in urma Posta e pe profit consistent, Bursa a scris. Ghinionul tau cu plicul.

      Ne uitam la caz, dar nu "sarim pe ei".

      In general, nu "sarim" pe nimeni, daca articolul asta da astfel de impresie, este, probabil, pentru ca m-am simtit nedreptatit si jignit personal, de o cineva caruia, pina acum, i-am purtat cel mai neutru respect. 

      Pe de alta parte, staruinta asupra subiectelor bancare nu este nicidecum vreo obsesie, iar afacerea bancara nu reprezinta "o afacere intre altele", asa cum sistemul circulator sanguin nu este echivalent cu un organ oarecare.

      Desigur, vom cauta sa intelegem ce se intimpla la Posta. 

      Intra in unitatile postei romane, uita-e la aspectul interiorului, la aparatura, la fetele angajatelor (majoritate zdrobitoare femei), daca crezi ca reusesti intreabale ce leafa au si apoi trege concluzia (daca poti!) de unde vine profitul. 

      Make, daca ati scris despre profitul Postei Romane si sustineti ca Bursa este ziarul oamenilor de afaceri, ar fi bine sa despicati in patru profitul ; veti avea surprize mari. 

      Oamenii de afaceri sunt "de afaceri" atunci cand ofera servicii care multumesc clientii. 

      Trimite incognito cativa angajati in unitati ale postei, daca se poate prin provincie si apoi scrieti un articol, pe realitatea din teren.

      Astept Make. 

      Desigur, vom cauta sa intelegem ce se intimpla la Posta. 

       

      So, pe ei Make. Interesant va fi sa vedem daca ati inteles ce se intampla la ei.

    Sau in buza pensionari Make-Croitoru.

    Ce sa mai adaug eu? 

    1. Eu sint, deja, pensionar.

      Croitoru e un pusti care mai are de asteptat. 

      La cultura Dv, Dl Make, sunt sigur ca exprimarea "pusti" a fost voita...pusti inseamna homosexual pasiv tanar in greaca

    "...luptând cot la cot, contra conversiei creditelor din franci elveţieni şi contra Legii dării în plată"

    Niciodata BNR n-a zis asta ci doar ca trebuie o lege corecta si nu pentru smecherii imobiliari si trebuie negociate contractele intre parti. LDP trebuia data pentru cazurile sociale. Manipulare deci.

    Croitoru nu are dreptate. BNR nu e tinta partidelor politice ci a catorva lupi tineri FC si LI si Piperea prin Zamfir. Si totul a inceput din 2009 de cand i-a dat afara din sistemul bancar iar in siajul lor s-au mai gasit cativa care nu inteleg ce e cu bancile dar dau si ei cu pietre ca e trendy. Sunt motive diferite dar cu aceeasi tinta. Isarescu va ramane in istoria unora ca a bagat tara in criza ca a luat leii din piata in 2009 asa cum Basescu va ramane ca a vandut flota. Ca asa e la noi, toti scriu istoria dupa cum o-nteleg. De-aia Regele Mihai e pentru unii erou pentru altii tradator. Nici o tara nu mai are haosul asta de repere si evaluare. 

    1. Minciuna cu "risc sistemic sever" am spus-o eu?

      Cine manipuleaza? 

      Legea darii in plata crezi ca este o inventie romaneasca sau a zilelor noastre? 

      Sa fim seriosi! 

      In forma actuala, sistemul de creditare si cel normativ care il guverneaza are o virsta de citeva zeci de ani, in lume. 

      Sute de ani, bancile din toata lumea s-au tinut de legea darii in plata, ba chiar dobinda la credit a inceput sa fie practicata, in Europa, abia de pe la anii 1500, in timpul Renasterii, sub presiune olandeza si venetiana, in contextul exploziei navlosirii, ca urmare a expansiunii coloniale. 

      Bogatiile enorme "prelevate" din noile teritorii ocupate au permis plata unor dobinzi oricit de ridicate, la creditele investite in dezvoltarea flotei.

      Hai ca istoria se afla si la indemina BNR.... 

      Mie personal imi vine sa vomit cand vad ca astia ca tine sustineti ca trebuie sa fie o lege corecta !! Pai bai amarule eu sunt contestat de catre o banca ,desi scrie clar de ce am luat creditul si am toate actele necesare si am dovedit cu avocat ca nu am facut altceva cu creditul ,conform actelor , si totusi banca ma contesta !!! De ce !!! Doar se vede clar ca nu sunt nu stiu ce speculator imobiliar si totusi banca ma contesta !!!! Asa ca las-o mai moale spre deloc cu legea sociala ca minti cu nerusinare si primesti ordine de la bnr !!

      un guvernator care nu a văzut criza, care nu a văzut că Bancorex este devalizată sub ochii lui prin puciul din 1997, când o AGA ilegală Bancorex a numit o conducere ilegală (martie 1997), care a reprezentat startul devalizării băncii și pierderea a peste 8 miliarde de Euro, inclusiv prin vânzarea BCR (care a absorbit Bancorex) fără reevaluare de active, sub ochii guvernatorului Isărescu și șefului SRI Virgil Măgureanu, pentru un astfel de guvernator un venit de 13.601 Euro lunar declarat chiar și verbal, este prea mare. Pentru un guvernator care se pune în postura să dea telefoane pentru Virgil Măgureanu (aștept încă dezmințirea fermă), acest venit este prea mare. Am mai spus-o și o repet: în ultimii 26 de ani, cam tot ceea ce i s-a părut nepotrivit domnului Isărescu, ar fi fost cam potrivit pentru economia națională. Ar fi fost potrivit ca Petromidia să nu fie privatizată fraudulos, ar fi fost potrivit ca BNR, după puciul de la Bancorex din 14 martie 1997, în care o adunare generală a acționarilor dovedită ilegală de justiție, a numit ilegal un nou președinte Bancorex, ar fi fost potrivit ca domnul Isărescu să acționeze conform mandatului care i-a fost încredințat și să oprească furtul asociat realmente cu un risc sistemic pentru economia națională, furt de la Bancorex care tocmai începuse. Ar fi fost potrivit ca BNR să vegheze la limitarea creditului către persoanele vulnerabile, ar fi fost potrivit ca BNR să nu lase cursul să se aprecieze fantastic pentru ca după aceea să urmeze o depreciere fantastică. Ar fi fost potrivit ca în politica sa de dobânzi, intervențiile BNR să nu ducă, în criză, ratele de dobândă la peste 20% și să contribuie decisiv la triplarea datoriei publice. Ar fi fost potrivit ca domnul Isărescu să fi văzut criza și nu să ne spună în 2008 că: ,,România crește economic cu 5% pe an de 10 ani și va crește și în următorii 10 ani cu 5%”. Ar fi fost potrivit să nu fi ținut isonul guvernelor cu politici economice proaste doar pentru a mai prinde un mandat la șefia BNR și să fi acționat, prin politici monetare eficiente, pentru sancționarea celorlalte politici economice proaste. Ar fi fost potrivit ca BNR să reușească încadrarea în ținta de inflație în fiecare an și nu să rateze în 80% dintre cazuri. Ar fi fost potrivit ca BNR, în plină bulă imobiliară, să nu relaxeze condițiile de creditare și să pună gaz peste foc, făcând sigur drumul economiei către o criză de balanță de plăți. Ar fi fost potrivit ca Isărescu să sesizeze Parchetului cazuri gen Udrea sau Truică și nu să întorcă privirea în altă parte. Ar fi fost potrivit ca domnul Isărescu să nu dea telefoane pentru familia Măgureanu ci să dea pe mâna Parchetului pe cei care sunt dispuși să rezolve credite pe telefoane. Ar fi fost potrivit ca domnul Isărescu să nu asmută DNA-ul pe Parlament în cazul legii dării în plată (și să mârâie la cei care l-au ținut atâta timp în funcție) ci să sesizeze DNA-ul pentru externalizările de credite la prețuri mizerabile (în dauna bugetului de stat). Și multe altele ar fi fost potrivite …

      Nu vad ce rost are comparatia cu ce era acum 1000 de ani sau vreo comparatie cu Imperiul Roman sau de cand au aparut banii si creditul. E vorba de lucruri mai simple si mai actuale, BNR n-a zis ce scrie in articol ca s-a opus LDP iar Zamfir a zis ca e in toate tarile LDP ceea ce e fals. Si acolo unde e are alte forme si conditii de aplicare. Si e vorba ca LDP trebuia data pentru cei care pot fi ajutati prin asta. Iertarea debitorilor e un principiu stravechi dar trebuie o diferentiere altfel apare hazardul moral.

      Banca Naţională a României a identificat pentru prima dată un risc sistemic sever intern, pe fondul intensificării iniţiativelor legislative din ultimele şase luni privind reglementarea domeniului financiar-bancar, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care s-a referit din nou la legea dării în plată.

      Bine ca ai precizat, altfel as fi ramas cu impresia ca Bogdan Olteanu s-ar fi contrazis cu pomenitul (de tine) Zamfir.

      Acum inteleg ca, de fapt, cintau Lakmé, "Flower duet". 

      Istoria nu-ti convine.

      Ignora istoria!

      Astfel devii mai rational. 

      Inalte insemnand Cjue etc.

      Care nu inteleg ce e cu bancile trebuie sa citeasca Deciziile. 

      Si Biblia e interpretata in n-spe mii de feluri.

      Nu suntem noi cei care descoperim gaura in macaroana. 

      Aderarea la moneda Euro sa nu mai poata face mis-masuri.

      Pj se sterge datoria pf nu, restul sunt vorbe goale.

      Mituri urbane?

      Mituri urbane parafate în București. Documentele au semnături și ștampile BNR.

    Articolul e clar.

    Adica, prin presiunea pusa pe BNR, practic BNR ajunge in o situatie la care trebuie sa se manifeste in un fel sau altul; - ceea ce la un moment dat inseamna implicare in politica. 

    Istorie, daca e sa facem, e sa vedem cat de greu s-a infiintat BNR, si cata opozitie, chiar murdara, au avut bancile straine, si interese unor cetateni de toate natiile, care numai la Romania nu se gandeau. 

    Presa a cazut in aceasta manipulare sa-i zicem.

    Presa, ca si BNR trebuie sa pastreze o distanta, sa nu intre prea mult in cioarba, daca vrea sa aiba credibilitate reala. 

    1. Cum să se gândească băncile străine la România? Aici e fundul Terrei. Mă întreb cum de s-au expus în halul ăsta în Ucraina. Noroc de BNR că a falimentat băncile românești pentru a face loc băncilor străine, altfel ne ocoleau în drumul lor spre Uzbekistan.

      BNR face politica. A facut dintotdeauna si va face intotdeauna. Toate bancile nationale fac, intr-un fel sau altul, intr-o masura sau alta, mai elegant sau mai din topor. Pina si ipoteticul macac de care faceam vorbire, cit l-as dori eu de tehnocrat, va sfirsi prin a se incuscri cu vreun partid...

      Deindata ce esti admis intr-un partid, devii macac.

      UNIQA INTERNATIONAL are o valoare contabila de aprox150 milioane actual. Firma subordonata care consolideaza participatiile din CEE aprox 700 milioane. Unde e diferenta?La Macac sau la Macao:-)

      ... politica in sine nu e ceva atit de oribil. La noi, cind cineva acuza pe altcineva ca face politica, acuzatul sare de coada in sus de parca ar fi fost insultat, invinuit de incest, pasiune pentru manele, coprofagie, helveto-francoza, satanism poliarticular, abrahamita izaurica, emil bocnee, ceea ce spune mult despre perceptia noastra de a trai in "polis"...

      Viena tot timpul a dorit Ardealul acum are Romania si nu trebuie sa pazeasca granitele doar sa duca profitul la Viena.

      S-au expus pe Ucraina pt ca Anglia a garantat :) A se vedea tratatul cu renuntarea Ucrainei la armele nucleare.

    Dar daca nu e la misto ca oameni din bnr comunica cursul la prieteni? Am mai intrebat o data asta si m ati trimis la un articol din care nu imi mai amintesc decat de o adresa din insulele virgine. Daca mistoul nu este misto, aveti datoria civica sa o ziceti serios.

    1. Eu nu fac jurnalism dupa ureche, cum face Croitoru.

      E adevarat, din cite stiu. Povestea a inceput prin 2006 sa faca valuri de amplitudine mica. Am exemple concrete, stiu filierele batrine si unii beneficiari. S-a plecat de la premisa ca nu se pot crea probleme majore, ca nu are nimeni bani sa incurce politica de curs. O data cu intinerirea colportorilor, a aparut lacomia. Vezi Olteanu, care nu pentru cazul Vintu-Colivie a fost poprit la sugestia SRI... Dar cum as putea dovedi? Inregistrarile nu-s la mine, n-am primit eu buget si mandat... Sau cum as putea implica "Bursa" in fanteziile mele (pentru ca pina la proba, sint doar vorbele mele, iar eu nu sint Regele Solomon sau Ioan Evanghelistul...). Make nu poate fi decit rezervat, are niste responsabilitati si un bun simt gazetaresc anacronic...

      Anacronic?!

      Ma simt flatat! 

      Vorbiti si scrieti corect, cititi carti, sinteti sceptic, aveti simtul onoarei, va straduiti sa va temperati subiectivismul, ca gazetar, nu credeti in cenzura, suportati sa fiti contrazis... Ce-ati vrea, cu toate insusirile astea, sa spun ca sinteti modern si in trend?!?

      Alo!

      Asta-i hartuire.

      Va cenzurez, de nu va mai vedeti! 

      Inca si astazi sufera dupa CE Domnul Isarescu la trecut PE linie nefrecventata...

       

    Felicitări pentru articol Make, you've made them small!

    1. nu uita sa iti platesti rata chf, postacule

      Nu uita să ceri o majorare, de la 0,3 llei la 0,5 lei per comentariu. Băncile au declarat profit în creștere.

    Nu stiu de ce ASF nu se plange si ea ca e atacata electoral daca tot e trendy :) Sa iasa domne sa spuna ca falimentele din asigurari nu exista si ca si-au facut treaba dar totul e de la hartuire electorala :) Si sa treaca imediat salariile la secret :) Si sa le dam si bonus ca daca la BNR s-a putut la ei de ce nu se poate ? Asta e discriminare clara :) Sa speram sa nu avem un cutremur ca atunci sa vezi dari in plata si risc sever.

    1. Hwhaha

    acesprim ministru fara portofoliu,nu cred ca are probitatea morala sa ne dea lectii t personaj [...] provenit din sri,fost

    NU ESTE GINERELE LUI ISARESCU?!

    1. problema, asa cum o numeste domnul Treichl foarte literar, este modul in care sunt modificate parti ale unui regulament al Bancii Nationale si aceste diferente nu pot sa fie trasabile prin referire la alte documents care sa justifice aceste inadvertente. Fenomenul este cunoscut de catre domnul Isarescu prim termenul ELUDARE, folosit si de catre Domnia sa in comunicarea avuta cu BCE:-)

      Daca nu a avut toate datele problemei.

      nu ca sa ai datele la dispozitie?

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb