Rata creditelor neperformante era, la finele anului trecut, de 2,65%, faţă de 2,82% în septembrie 2022 şi 3,35% în decembrie 2021, conform datelor centralizate de Banca Naţională a României, informează Agerpres.
În decembrie 2022, în România erau 32 de instituţii de credit (34 în septembrie 2022), din care opt sucursale ale unor bănci străine. Activele totale se ridicau la 701,4 miliarde lei, cu 22,1 miliarde lei mai mari comparativ cu sfârşitul trimestrului al treilea.
Activele instituţiilor cu capital privat reprezentau 87,9% în total active, iar activele instituţiilor cu capital străin 68,1%.
De asemenea, indicatorul de solvabilitate era, în decembrie 2022, de 21,73%, faţă de 21,52% la finele lunii septembrie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2023, 16:39)
Ar fi util sa spuna si cate credite sunt amanate. Pt ca toti cei ce n-au putut plati au amanat.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2023, 16:45)
Trai pe lipitori.Trece timpul intra banii nefăcând nimic.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2023, 18:07)
Staul roman a incasat din taxe in 2022 cca 420 mld lei, dar a cheltuit cca. 508 mld lei. La o dobanda de 7-9%, inclusiv la dolari.
US au incasat in 10 ani cca 32 trl USD din taxe dar au cheltiui 48 trillinons. 23 % din companiile Nasdaq SUNT ZOMBIES(nu-si pot plati din incasari macar dobanda la creditele ce le au, cu implicatii f mari asup[ra sistemului finaciar). Cate companii din Romania sunt zombies? Companii cu credite de pe vremea dobanzilor zero, dar fara profit?
Asa e de cativa ani deja. Odata e pandemie, odata e razboi, etc.
Nici o problema, inca, creditele zbarnaie, lumea plateste statul plateste, se iau credite tot mai multe indiferent de dobanzi.
Pana cand? Asta e intrebarea de 1 milion de euro.
Parerea mea e ca, coiotul e deja deasupra prapastiei, dar inca nu s-a uitat in jos.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2023, 20:36)
Sctrie si in "geneza":
Dumnezeu nu va lasa sa creasca si sa se inmulteasca lucruri in gradina domnului daca nu exista om /oameni competenti care sa gestionee /manageruiasca .
BDmnezeu nu lasa o natie sa prospere atat timp cat nu exista oameni competenti care sa o gestioneze /manageruiasca.
Este valabil pentru toate economiile pamantului ce trec prin ciclurile lungi de avutie si saracie!
Sa nu uitam ca Teritoriu Africii prin 1400 era foarte bine gestionat si foarte bogat; prosper in comert pana sa cada in cnflicte tribale; sa nu uitam de cel mai bogat om al planetei de a existat in Africa si a fost ucis in pelerinajul spre Israel /Meca.
Dumnezeu nu lasa natiile sa creasca daca nu sunt genstionate corect de oameni!
Oamenii au responsabilitatea sociala si fata de EL sa isi gestioneze natiile spre echilibru si prosperitate!
Cu somaj pe minime si gestionare "Gresita" de capital din partea GOV este normal sa avem NLPuri pe minime istorice; doar ca intrebarea se pune "Cat tine in fata acest record istoric?".
Se vede din satelit spargere de pusculite Gov cu un an inaintea alegerilor; ca oamenii sa TINA MINTE CIOLANUL IMPARTIT SI CU EI!!! Oamenii sa VADA: SCOLI, PARCURI, BLOCURI REABILITATE SI TUNURI DE MEGA PRETURI DATE!
Stim acest mecanism; este vechi de cand lumea si se pliaza perfect politicile gov pestete politicile de tunuri creditare!
Dar ajungem iar la "Oamenii care nu stiu sa gestioneze o tara o vor tine in bucla repetitiva de saracie!!"
Sa vedem cat de bine gestioneaza conducatorii nostri dragi aceasta tara!
Deja se vede in piata explozia de oameni ai strazii ce cersesc si dorm pe unde apuca; se vede explozia de masini prafuite state de 2 ani in parcare; se vede explozia de masini lovite in trafic si lipsa reparatie la ele... se vad multe semne ce anunta suprapunerea unor cicluri finale de consum!
s c cret