BNR RECONFIRMĂ: "Rata anuală a inflaţiei va fi negativă în următoarele trei trimestre"

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 noiembrie 2015

Banca Naţională a României (BNR) reconfirmă că rata anuală a inflaţiei se va menţine în teritoriu negativ pe tot parcursul următoarelor trei trimestre, urmând să revină la valori pozitive, dar până la începutul anului 2017 se va plasa sub limita inferioară a intervalului ţintei, de 2,5% plus/minus un punct procentual.

BNR a revizuit, în august, prognoza pentru rata anuală a inflaţiei la -0,3% pentru finele acestui an şi la 0,7% până la sfârşitul anului viitor, cu 0,5 puncte procentuale, respectiv 1,2 puncte în scădere faţă de proiecţia anterioară, urmând să intre în interiorul intervalului din jurul ţintei în T1 2017.

BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 1,75%

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, ieri, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

"CA al BNR reafirmă că deciziile sale vizează asigurarea stabilităţii preţurilor pe termen mediu în condiţii de păstrare a stabilităţii financiare. Consiliul de Administraţie apreciază că un mix echilibrat al politicilor economice, alături de progresul în sfera reformelor structurale, sunt esenţiale pentru menţinerea macrostabilităţii, asigurarea unei creşteri economice durabile, continuarea procesului de convergenţă cu Uniunea Europeană şi întărirea rezistenţei economiei româneşti faţă de eventuale şocuri sau condiţii adverse pe plan mondial", arată banca centrală, potrivit Mediafax.

BNR a reiterat că utilizarea şi dozarea adecvată a tuturor instrumentelor de care dispune, în condiţiile monitorizării atente a evoluţiilor interne şi ale mediului economic internaţional, sunt de natură să asigure îndeplinirea obiectivului fundamental privind stabilitatea preţurilor pe termen mediu, precum şi menţinerea stabilităţii financiare.

Banca centrală a redus dobânda de politică monetară de patru ori în cursul acestui an şi de cinci ori anul trecut.

Fondul Monetar Internaţional a recomandat, la finalul vizitei la Bucureşti, pe 22 octombrie, ca politica monetară să nu fie relaxată imediat, cu toate că inflaţia se va menţine negativă până la jumătatea anului viitor, având în vedere relaxarea fiscală expansivă din 2016, creşterea rapidă a salariilor şi incertitudinile de pe pieţele financiare globale.

Consiliul de Administraţie urmăreşte în continuare gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb