BNS a câştigat procesul intentat Guvernului

F. A.
Macroeconomie / 11 noiembrie 2008

Justiţia a dat câştig de cauză Blocului Naţional Sindical într-un proces intentat Guvernului României cu privire la Hotărârea de Guvern 1303, din 14 octombrie 2008, de reorganizare a activităţii Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, a declarat Ovidiu Jurcă, vicepreşedinte al BNS.

Conform Deciziei judecătoreşti, Guvernul României este obligat să suspende executarea acestei Hotărâri.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute, în baza unei plângeri făcută de Blocul Naţional Sindical, în calitate de confederaţie reprezentativă la nivel naţional, Şuba Árpád (reprezentant BNS) şi Nicolae Popescu, în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al ANOFM.

Acţiunea în instanţă a fost singura variantă pe care BNS şi cei doi membri în CA ANOFM au avut-o la dispoziţie pentru a bloca aplicarea HG 1303/14.10.2008, în condiţiile în care Guvernul României nu a reacţionat în niciun fel la adresele prin care se atrăgea atenţia că Hotărârea respectivă încălca prevederile mai multor legi în vigoare.

În opinia BNS, confirmată de decizia Curţii de Apel, acea Hotărâre "emanată şi adoptată de Guvern" (publicată inclusiv în Monitorul Oficial al României) era o înşiruire de abuzuri şi ilegalităţi ce ar fi aruncat în haos Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

"Dacă HG 1303 n-ar fi fost blocată de instanţa de judecată, la ora actuală Guvernul României ar fi modificat abuziv Statutul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ar fi redus 400 de posturi din schema Agenţiei şi ar fi lăsat Direcţia resurse umane şi salarizare tot în subordinea preşedintelui ANOFM - trei măsuri ilegale, lipsite de orice fundament logic sau economic", susţine Ovidiu Jurca.

Având în vedere decizia Curţii de Apel, Guvernul României ar trebui să facă pasul logic şi normal în orice ţară guvernată de legi - să suspende în regim de urgenţă executarea Hotărârii 1303/14.10.2008.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Blocul Naţional Sindical va face toate demersurile posibile pentru a pune în executare hotărârea, inclusiv intentarea de procese pentru nerespectarea hotărârilor instanţei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A sosit si anul 2009 ,iar vis-a vis de art. : "BNS a castigat in instanta............. " nu se mai povesteste nimic ! Oare sa ramana aceasta noua agentie (ANPS) iar Anofm- ramane pe veci fara cele 400 posturi ? Ar fi mare pacat , ca sindicatele sa se lase iar pacalite!

    Oare stie cineva acolo " sus" cum se desfasoara activitatea in noile agentii infiintate ??!!D-le ministru Sarbu Marian, domnilor secretari de stat din Ministerul Muncii sI Protectiei Sociale :in teritotiu e un haos total ; nici nu are cum sa fie altfel, cat timp noile agentii au doar un director interimar ( care asteapta sa -i expire mandatul ),nu au sediu, dotari : telefoane, fax-uri, aparatura electronica ! Sa nu spun ca am colegi care nu au o masa ( un birou)unde ar trebui sa aiba un calculator! Logistica, tehnica de calcul e depasita si sub orice critica. Cu toate aceste lipsuri s-au blocat si posturile vacante , ori o institutie noua cu o asemenea activitate (19-26 prestatii sociale) nu poate sa functioneze la standarde normale , nu europene ,cu 17-20 angajati ! Toate sperantele noastre sunt in d-voastra , D-le ministru!, iar daca nu uniti aceste agentii cu actualele Dmis-uri . ( Parerea mea _)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb