Festivalul Internaţional "George Enescu" reprezintă o miză majoră pentru Ministerul Culturii, acest lucru se reflectă inclusiv în finanţarea acestuia.
Festivalul este un punct de referinţă internaţional pentru excelenţa artistică, afirmă ministrul Culturii, Natalia Intotero: "Astăzi am avut plăcerea să particip la conferinţa de presă dedicată lansării programului Festivalului Internaţional «George Enescu». Festivalul «George Enescu» este mult mai mult decât un simplu eveniment artistic; este un simbol al valorii culturale româneşti, un prilej de a celebra moştenirea unui geniu al muzicii clasice, George Enescu. Sub înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi cu sprijinul Ministerului Culturii, acest festival a devenit un punct de referinţă internaţional pentru excelenţa artistică". Ministrul şi-a exprimat satisfacţia pentru susţinerea şi la ediţia din acest an a activităţilor educaţionale pentru studenţi, elevi şi tineri artişti, prin programe de internship, sesiuni de formare şi masterclass: "Mai mult, programele de voluntariat şi internship dedicate studenţilor la muzică oferă tinerilor o experienţă practică deosebită. Aceste iniţiative nu doar că încurajează dezvoltarea carierei lor în domeniul artistic, dar şi contribuie la educarea şi conştientizarea unui public mai larg despre importanţa culturii în viaţa cotidiană. Festivalul "Enescu' devine, astfel, o veritabilă rampă de lansare pentru talentele tinere şi o oportunitate de a construi un viitor cultural pentru România. Cred cu tărie că educaţia este mână în mână cu cultura, iar Festivalul "George Enescu' este un exemplu elocvent al acestui lucru". Natalia Intotero afirmă că "este un motiv de mândrie că festivalul reuşeşte să atragă vizitatori din întreaga lume, stimulând nu doar cultura, dar şi economia naţională prin turism şi creşterea veniturilor" şi accentuează că "Ministerul Culturii va rămâne mereu alături de acest proiect deosebit, susţinând cu angajament continuu cultura şi promovarea imaginii României pe plan internaţional".
Abonamentele pentru cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" au fost scoase la vânzare începând de ieri a anunţat Cristina Uruc, managerul interimar al ARTEXIM, organizatorul festivalului. Ea a precizat că pentru ediţia din acest an nu se va mai organiza loteria abonamentelor: "Ediţia XXVII a Festivalului «Enescu» se anunţă a fi una provocatoare, poate una dintre cele mai provocatoare din punct de vedere organizatoric. (...) Abonamentele vor fi disponibile pe adresa eventim.ro. (...) Pentru ediţia de anul acesta nu se va mai organiza loteria abonamentelor. (...) Au fost puse în vânzare un număr de abonamente care reprezintă 25% din totalul locurilor puse la vânzare şi care vor fi disponibile până pe 14 februarie. Din 15 februarie vor fi disponibile şi biletele individuale".
Preţul maxim al unui abonament va fi de 5.390 lei. "Ca preţuri, la Sala Palatului, ne încadrăm între 1.653 lei, preţul cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, şi preţul maxim de 5.390 de lei. Dacă împărţim această sumă la 27 de concerte (care vor avea loc la Sala Palatului - n.r.), vom vedea că un bilet la un concert susţinut cu dirijori renumiţi din toată lumea nu va costa mai mult de 200 de lei, chiar 199 de lei şi ceva. Este un preţ care nu poate fi decât competitiv faţă de ce preţuri sunt în piaţă la ora actuală". Biletele individuale vor puse în vânzare începând cu 15 februarie, iar preţurile vor fi de la 85 de lei până la 280 de lei. Cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc în perioada 24 august - 21 septembrie.
Opinia Cititorului