Bob Woodward dezvăluie 25 de scrisori secrete între Trump şi Kim Jong-un în noua sa carte

A.P.
Miscellanea / 13 august 2020

Bob Woodward dezvăluie 25 de scrisori secrete între Trump şi Kim Jong-un în noua sa carte

Bob Woodward lansează cea de a doua carte despre Trump la Casa Albă. Titlul cărţii este "Rage" şi promite să dezvăluie secretele a 25 de scrisori schimbate între Trump şi Kim Jong-un, nepublicate până acum, scrie The Guardian.

În scrisori, potrivit detaliilor apărute miercuri pe pagina de Amazon a cărţii, "Kim descrie legătura dintre cei doi ca fiind dintr-un film fantastic, iar scrisorile reprezintă o orchestraţie politică extraordinară" .

"Rage", continuarea lui "Fear", urmează să apară pe 15 septembrie, coperta promiţând să îl arate pe Trump într-o ipostază deosebită. Simon & Schuster, editorii, au promis "un tur inedit şi intim al preşedinţiei Trump... cu noi detalii despre deciziile, operaţiunile de securitate naţională şi mişcările lui Trump în timp ce se confruntă cu o pandemie globală, cu un dezastru economic şi cu tulburări rasiale".

Woodward, un reporter veteran al Washington Post, în vârstă de 77 de ani, şi-a creat numele împreună cu Carl Bernstein la începutul anilor '70, când a expus scandalul Watergate, care l-a implicat pe Richard Nixon.

Cartea "Fear" a apărut în septembrie 2018 şi a fost bestseller. Pe baza a sute de interviuri cu persoane din interiorul administraţiei, aceasta conţine scene memorabile. Un exemplu în acest sens este cum înalţii de la Casa Albă înlătură documentele de pe biroul celui de-al 45-lea preşedinte, ca nu cumva să implementeze politicile extreme prezentate de acestea.

Un astfel de incident l-a implicat pe consilierul economic Gary Cohn care a înlăturat o propunere de retragere dintr-un acord comercial cu Coreea de Sud, un aliat SUA.

Angajamentele lui Trump cu statul totalitar din nord a produs trei întâlniri între cei doi lideri şi schimburi amabile de cuvinte, dar niciun acord cu privire la denuclearizare şi alte preocupări.

Woodward nu l-a intervievat pe Trump pentru "Fear", pe care preşedintele a numit-o "o bucată de ficţiune" a unui "mincinos" cu "surse false".

Cu toate acestea, în ianuarie, preşedintele a declarat pentru Fox News că cei doi bărbaţi au vorbit: "Am fost intervievat de un scriitor şi reporter foarte bun, Bob Woodward."

Se presupune că Trump a vorbit cu Woodward de mai multe ori şi le-a spus şi asistenţilor săi să coopereze, detaliază The Guardian.

Potrivit editorului: "Ceea ce nu ştie Trump este că, prin intermediul unor interviuri, i-a oferit lui Woodward o fereastră spre mintea lui. La punctele cheie de decizie, Rage arată cum răspunsurile lui Trump la crizele din 2020 au rădăcini instinctuale şi obiceiurile şi stilurile sale vechi."

"Rage" asimilează sute de ore de interviuri cu martori de primă mână, precum şi note, e-mailuri, jurnale, calendare şi documente confidenţiale ale participanţilor, detaliază The Guardian.

Vorbind la The Guardian despre "Fear", Woodward a spus că a vrut să prezinte "ceea ce s-a întâmplat cu adevărat".

Cartea prezintă cum Trump a fost pus într-o situaţia pentru care Nixon şi-a dat demisia pentru a o evita: un proces de rejudecare în Senat, după ce Camera Democraţilor a sesizat încercările lui Trump de a face Ucraina să strice reputaţia rivalilor politici.

Cu toate acestea, Trump a fost achitat după ce un singur republican, senatorul din Utah şi candidatul prezidenţial din 2012, Mitt Romney, au votat să-l înlăture din funcţie.

Încă de la publicarea "Fire and Fury" de către Michael Wolff, cărţile despre Trump şi preşedinţia sa au făcut afaceri mari. Cele mai recente, ale fostului consilier pentru securitate naţională, John Bolton şi ale nepoatei lui Trump, Mary L Trump au devenit bestseller-uri peste noapte.

Pe măsură ce se apropie bătălia de reelecţie a lui Trump împotriva lui Joe Biden, care va avea loc în cadrul unei pandemii care a ucis mai mult de 165.000 de americani - cartea lui Woodward este aşteptată cu nerăbdare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb