Boc dă ultimatum pentru centura Timişoarei

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 iulie 2009

Boc dă ultimatum pentru centura Timişoarei

Premierul Emil Boc a dat, vineri, un ultimatum constructorilor responsabili cu finalizarea şoselei de centură a Timişoarei.

Potrivit Agerpres, Boc le-a cerut factorilor responsabili ca la 1 decembrie 2009 să se poată circula pe acest tronson de ocolire a municipiului.

Pentru îndeplinirea obiectivului, premierul s-a interesat şi dacă mai există probleme tehnice sau alte impedimente care ar putea amâna finalizarea investiţiei.

După ce s-a asigurat că lucrările sunt în linie dreaptă, Boc a subliniat că nu mai acceptă nicio scuză, deoarece şantierul trebuia închis de foarte mult timp.

Emil Boc a declarat: "Vă monitorizăm (...) pentru că este un obiectiv pe care ni l-am propus să-l finalizăm în acest an şi să nu mai auzim scuze sau că mai apar probleme. Finanţare există, stadiul fizic al lucrărilor este de 53%".

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a avertizat pe timişoreni să nu-şi mai cumpere terenuri lângă şoseaua de centură din dorinţa de a avea drumul la îndemână, pentru că nu vor putea să-şi ridice locuinţe.

Radu Berceanu a declarat: "Centura are rolul de a prelua traficul, de a aerisi oraşul, iar autorităţile locale nu vor da terenuri pentru construirea de case pe marginea centurii, doar ca să se dezvolte oraşul. Pentru că aşa, vom ajunge ca şoseaua de centură să fie înghiţită de oraş şi nu acesta este scopul. Aici nu se vor da autorizaţii de construcţie".

Săptămâna trecută, şefii administraţiilor locală şi judeţeană au avut o întâlnire cu premierul, în cadrul căreia i-au prezentat acestuia toate investiţiile din municipiul de reşedinţă şi din judeţ, precum şi stadiul derulării lor.

Şoseaua de centură, cu lungimea de 12,6 km, ar urma să preia întregul trafic greu al oraşului, evitând ca maşinile de tonaj mare şi foarte mare să mai intre în traficul urban. Proiectul a fost perfectat în 1997, iar termenul de finalizare era programat pentru anul 2005. Din păcate, constructorul nu a respectat termenul, realizând doar 5% din lucrare şi tergiversând nejustificat finalizarea şantierului, după care a urmat rezilierea contractului. Valoarea investiţiei este în jur de 17 milioane de euro şi provine dintr-un împrumut de la Banca Japoniei, girat de Guvernul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb