Boc: Justiţia va fi corectă în cazul lui Videanu

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2009

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Craiova, în privinţa lui Adriean Videanu, care este obligat de Tribunalul Bucureşti, alături de mai mulţi funcţionari publici, să înapoieze aproape cinci milioane de lei în urma unei sesizări a Curţii de Conturi, că are încredere în justiţia din România că va fi corectă şi va face ceea ce trebuie. "Este un proces pe rol, ca multe alte procese derulate în România, care a fost atacat la Curtea de Apel. Am încredere că justiţia va fi corectă şi va face ceea ce trebuie", a declarat Emil Boc. Întrebat dacă Videanu ar trebui să-şi depună mandatul de ministru, premierul Emil Boc a afirmat că acesta nu are de ce să facă acest lucru pentru că procesul se află în derulare şi are încredere că Videanu este nevinovat. Referitor la acelaşi subiect, ministrul Economiei, Adriean Videanu, le-a spus jurnaliştilor din Craiova să nu cadă în plasa celor neinformaţi de la Bucureşti şi măcar ei să fie informaţi.

"Instanţa a reţinut două aspecte în sarcina primarului general. Probabil că nu am fost suficient de vigilent în achiziţia unui teren pentru un adăpost de câini şi aici comisia de licitaţie are responsabilitatea, dar eu cred că s-a făcut în deplină legalitate. Al doilea aspect se referă la nerecuperarea unui CAS de la consilierii generali. În condiţiile în care toate sectoarele au câştigat în instanţă, numai Primăria Generală a pierdut procesul, aşa că vă las pe dumneavoastră să analizaţi", a explicat Videanu. În opinia prim-vicepreşedintelui PD-L, instanţa nu s-a uitat foarte atent la dosar pentru că acolo există o expertiză care confirmă decizia comisiei de licitaţii din cadrul primăriei.

"Decizia judecătorilor este una surprinzătoare şi pentru mine, dar vom vedea la următoarea instanţă", a mai afirmat Videanu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, să plătească, în solidar cu alţi funcţionari, aproximativ cinci milioane de lei despăgubiri pentru atribuirea unor contracte fără respectarea prevederilor legale, pentru achiziţionarea unui teren în localitatea Mihăileşti sau efectuarea unor lucrări la drumuri.

În mai 2008, Curtea de Conturi a finalizat un control la Primăria Capitalei, în urma căruia a descoperit nereguli privind achiziţionarea unui teren în localitatea Mihăileşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb