Boc: "Nu voi candida la preşedinţia ţării"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2009

Liderul PD-L, Emil Boc, nu ştie ce va face partidul dacă Traian Băsescu nu va candida la prezidenţiale.

Liderul PD-L, Emil Boc, nu ştie ce va face partidul dacă Traian Băsescu nu va candida la prezidenţiale.

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că nu intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al României şi că formaţiunea pe care o conduce nu a luat în calcul desemnarea unui alt candidat pentru preşedinţie în afară de Traian Băsescu.

Într-o intervenţie la postul public de radio, premierul Emil Boc a declarat: "Nu am avut niciodată intenţia de a candida şi nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României. Nu am discutat vreodată în PD-L ipoteza de a avea, vreodată, un alt candidat la preşedinţia României. Candidatul PD-L la funcţia de preşedinte al României este preşedintele în exerciţiu".

Declaraţia primului-ministru vine în contextul în care secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a anunţat, recent, că dacă preşedintele Traian Băsescu va refuza să candideze pentru un nou mandat, partidul ar avea în vedere susţinerea lui Emil Boc pentru prima funcţie din stat.

"Domnul Boc este printre primii patru la credibilitate în toate analizele, cu siguranţă este o variantă clară dacă domnul preşedinte nu va mai candida", spunea Blaga.

De altfel, Emil Boc a evitat să răs­pundă ce va face formaţiunea sa în situaţia în care Traian Băsescu nu va mai candida sau o va face ca in­dependent.

Boc şi-a exprimat convingerea că Traian Băsescu va intra în cursa prezidenţială, punctul său de vedere fiind susţinut de mai mulţi lideri ai PD-L.

Boc: "Nu am de gând să rămân în fruntea unui Guven care nu va face reforma în termenele stabilite"

În cadrul intervenţiei la postul public de radio, premierul a anunţat că Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea salarizării unice a bugetarilor, reforma sistemului de pensii şi pe reforma sistemului de Educaţie.

"Cel puţin pe legea salarizării unice, pe legea reformei sistemului de pensii, pe legea Educaţiei nu avem practic altă modalitate de adoptare rapidă şi care să fie eficientă decât mergând în faţa Parlamentului", a arătat premierul, care a subliniat că "va apăsa pe toate butoanele posibile" pentru ca aceste legi să fie adoptate în termenele stabilite iniţial.

Emil Boc a precizat: "Facem abstracţie că anul acesta avem campanie electorală. Eu nu am de gând să rămân în fruntea unui Guvern care nu va duce până la capăt aceste reforme în termenele stabilite".

Referindu-se la procesul de des­centralizare, primul-ministru a menţionat că acesta va respecta criteriul standardelor de cost.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb