Boc: Vlădescu are "cartonaş galben" pentru afirmaţiile referitoare la cota unică

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2010

Boc: "L-am muştruluit, şi-a luat sancţiunea politică şi cartonaşul galben aferent".

Boc: "L-am muştruluit, şi-a luat sancţiunea politică şi cartonaşul galben aferent".

Premierul susţine că nu şi-a scris niciodată demisia, dar spune că dacă nu mai este susţinut i-ar prinde bine un concediu

Premierul Emil Boc a anunţat, la postul public de televiziune, că i-a acordat "cartonaşul galben" minis-trului de finanţe, Sebastian Vlădes-cu, şi că l-a "muştruluit" pentru afirmaţiile referitoare la eliminarea cotei unice.

Potrivit Agerpres, Emil Boc a explicat: "Punctele de vedere pot exis-ta, dar nu exprimate de minis-trul Finanţelor sub forma chiar a unui interviu şi pentru asta l-am muştruluit, şi-a luat sancţiunea politică şi cartonaşul galben aferent (...) pentru că nu a avut mandat şi nu a fost nicio discuţie să fie mandatat să avanseze în dezbaterea publică o asemenea temă. Punctul de vedere personal, fiecare poate să-l aibă, dar un Guvern se conduce coerent după ce se decid nişte lucruri, după aceea se prezintă opiniei publice".

Boc a menţionat că astfel de situaţii pot fi prevenite prin acordarea de sancţiuni: "Înainte de a da cartonaşul roşu, arăţi cartonaşul galben. Un cartonaş galben a fost arătat ministrului în cauză pentru că el vorbeşte despre eliminarea cotei unice într-o manieră nevinovată, într-o discuţie cu un jurnalist, ca şi model teoretic".

"Nu s-a discutat despre introducerea taxei progresive"

Premierul a subliniat că până în prezent nu s-au purtat discuţii cu privire la introducerea taxei progresive: "În acest moment Guvernul nu a avut nicio discuţie şi nu are o discuţie despre introducerea impozitului progresiv. De ce? Pentru că nu aduce bani în plus la buget. Pentru că a adus mai puţine resurse decât a adus cota unică".

Premierul mai consideră adecvată posibilitatea scăderii cotei unice de impozitare, pentru propulsarea economiei, însă apreciază că în acest moment această măsură anticriză nu este posibilă: "Dacă aş putea, aş reduce de mâine cota unică, pentru că o consider o măsură stimulativă pentru mediul de afaceri, dar acum acest lucru nu este posibil".

"Nu sunt un laş, nu renunţ"

Emil Boc a mai declarat că nu şi-a scris niciodată demisia deoarece nu este laş, dar a precizat că nici nu se "agaţă" de funcţii cu orice preţ: "Niciodată nu mi-am scris demisia, nu sunt un laş şi nu fug la prima confruntare dură pe care o am cu viaţa, inclusiv politică, dar nici nu sunt omul care să mă agăţ de funcţii cu orice preţ".

Premierul a afirmat că îşi va continua activitatea de premier cât timp va avea sprijinul colegilor din PD-L şi din coaliţie: "Atâta vreme cât împreună cu colegii mei din partid şi din coaliţie am convingerea că fac ceea ce trebuie, voi fi acolo, şi cât timp mă voi bucura de sprijinul colegilor, voi fi acolo. Când nu, de-abia aştept un concediu că oricum de doi ani şi ceva nu am avut niciun fel de concediu".

Boc cere băncilor să fie mai active în programul "Prima Casă"

Primul-ministru Emil Boc a declarat, ieri, că va urmări derularea Programului "Prima Casă", solicitând băncilor să fie mai active în acordarea de credite pentru ridicarea de locuinţe de la zero, astfel încât şi autorităţile locale să elibereze mai repede autorizaţiile de construcţie. În context, Emil Boc a precizat că CEC Bank a confirmat că, din 2 august, va primi cereri din partea cetăţenilor care doresc să ia credite garantate de stat pentru reabilitarea termică a locuinţelor. Nu în ultimul rând, premierul a mai precizat că Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, normele metodologice pentru măsurile împotriva evaziunii fiscale.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb